Ekonominin tüm yükünü neredeyse 3 banka üstlendi

yazar:

kategori:

VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, 2019 Ekonomi ve Yatırım Zirvesi’ne katıldı. Özcan, “2018 yılında, işin doğrusu ekonominin tüm yükünü neredeyse 3 kamu bankası üstlendi. Buna Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım’ı da eklemek lazım. Kamu bankaları, hayati bir fonksiyonu yerine getirdiler” dedi.
Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından düzenlenen 2019 Ekonomi ve Yatırım Zirvesi’ndeki konuşmasında, 2018 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Çok zor bir yılın geride bırakıldığına işaret eden Özcan, Türkiye ekonomisinin özellikle, yılın ikinci yarısında döviz kuru üzerinden spekülatif ataklara maruz kaldığını söyledi.
Mehmet Emin Özcan, hiçbir ekonomik temele dayanmayan kur artışlarının, beklenti ve enflasyonda bozulmalara yol açtığını belirterek, “Aynı zamanda yabancı para borcu olan ve yabancı para geliri olmayan işletmelerin nakit akışlarında ciddi sıkıntılar yaşandı. Ekonomimiz bu süreçte, temellerinin ne kadar güçlü olduğunu kanıtlamış oldu. Gelinen noktada, döviz kurları dengelendi, enflasyonda artış trendi kırıldı, düşüş trendine geçti. Şu an dengelenme sürecini yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.