İşten çıkartılma sırası Plaza bankacılarında

yazar:

kategori:

Bugüne kadar hep şube personelini işten çıkartan bankalar, artık genel müdürlük çalışanlarını da çıkartmaya başladı. Akbank, çok sayıda çalışanını işten çıkarttı.
Bankalar personel çıkartma operasyonunu bugüne kadar hep şubelerden yaparlardı. Son iki yıldır şubelerden çok sayıda personelin çıkartılması ve neredeyse şubelerde doğru dürüst personel kalmaması, bankaların bu kez genel müdürlük çalışanlarını işten atmalarına neden oldu.
Akbank yılın ilk haftasında çok sayıda genel müdürlük çalışanını işten çıkarttı. Kesin sayının bilinmemesi ile birlikte 100’ün üzerinde olduğu iddia ediliyor.
Akbank işten çıkardığı çalışanlarına, gerekçe olarak şu ifadeleri sundu:
“Genel Müdürlük organizasyon ve kadro yapısının gözden geçirilmesi, iş süreçlerinin iyileştirilmesi ve sistem kaynaklı verimlilik sağlanması neticesinde; bazı bölümlerin kadrolarında azaltma gerçekleşmiştir. Yapılan araştırma ve çalışmalarda başka birimlerde ve görevlerde değerlendirilme imkanınız bulunmadığı anlaşılmıştır.
Yukarıda belirtilen nedenlerle, Yönetim Kurulu kararlarıyla ve 4857 sayılı İş Kanunu’nun 17. Ve 18. maddeleri gereğince, yasal tazminatınız ödenmek suretiyle Banka ile olan iş sözleşmeniz sonra erdirilmiştir.”