Akbank’tan çalışanlarına büyük jest: yüzde 20 zam

yazar:

kategori:

Akbank, çalışanlarının örgütlü sendikası Banksis’in çağrısına olumlu yanıt vererek yüzde 20 zam yapma kararı aldı. Banksis, Akbank’ın bu kararını çalışanlarının moral motivasyonunu yükselttiğini açıkladı.
Bir süre önce Akbank yönetimine bir mektup yazarak, toplu iş sözleşme görüşmelerinin yasal süreç nedeniyle uzaması nedeniyle enflasyon zammı talep eden Banksis istediğini aldı. Akbank yönetimi çalışanlarına enflasyon oranı kadar yani yüzde 20 zam yaptı.
Akbank, zam kararını tüm çalışanlarına bir elektronik posta ile duyurdu.
MORAL OLDU
Öte yandan zam çağrılarına Akbank yönetiminin olumlu yanıt vermesini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirten, Banksis sendikası,“bu gerçekçi tutum ve yaklaşım Akbank çalışanları nezdinde etkin bir moral motivasyonun yanı sıra olumlu beklenti de yaratmıştır”şeklinde açıklama yaptı.
Akbank’ın 18.Dönem Toplu İşsözleşmekonusuna da değinen Genel Başkan Semih Özen şunları söyledi:
“Akbank yönetiminin bugün yayımlamış olouğu ücret artışı ve yan haklar genelgesi ile Banksis’in Akbank Yönetim Kurulu’na yazmış olouğu 08.01.2019 tarihli “ücretlere en az 2018 yılı enflasyonu yani yüzde 20.30 oranında zam yapılması talebimizin önemli bir bölümünün karşılanmış olması memnuniyet vericidir.  banksis’in kazanılmış yetkisi konusunda Akbank tarafından açılmış olan yargı süreci biliyoruz ki en kısa sürede sonuçlanacaktır. Dolaysıyla Akbank çalışanlarının hak etmiş olouğu sosyal ve ekonomik hakları ile gelecek beklentilerinin tüm cevapları 18.Dönem Toplu İş Sözleşmemiz ile verilecektir”