Paramedya mobbing ile mücadele sempozyumunda

yazar:

kategori:

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Mobbing Farkındalık Haftası sebebiyle  Ankara’da yapılacak olan Mobbing ile Mücadele Sempozyumu’na Paramedya.com editoru Remzi Özdemir konuşmacı olarak katılacak. Özdemir, bankacılık sektöründeki mobbingi anlatacak.
Bu yıl Mobbing ile Mücadele Derneğince düzenlenen “  Mobbing  Farkındalık Haftası  nedeniyle  4-10 Şubat  tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Etkinliklerde, sivil toplum kuruluşları, üniversite ve bazı kamu kuruluşlarının da katılımı ile sempozyumlar düzenlenecek. Bu sempozyumda mobbing konusu ele alınıp, çalışanların daha da bilinçlendirilmesi sağlanacak.
2010 yılında kurulan Mobbingle Mücadele Derneği siyasi, kültürel, ideolojik, bölgesel ya da mesleki bir amaç taşımadan, işyerinde uygulanan “zorbalık, duygusal taciz ya da yıldırma” sözcükleriyle adlandırılan “mobbing” alanında sorun çözen,  onurlu çalışma hakkının korunması, çalışma barışının sağlanması için çağdaş bilimsel hizmetlerin yapıldığı, ulusal ve uluslararası düzeyde rol model bir sivil toplum kuruluş.
9 yıldır,  mobbing ve bullying konusunda kamu ve özel işyeri, çalışan, işveren ve mağdurlarla işbirliği,  koordinasyon ve iletişim içinde etkin bir mücadele yürütmekte ve bu amaçla her yıl çeşitli etkinlikler düzenliyor. 

Hafta  kapsamında düzenlenecek etkinlikler şunlar:
4 Şubat Pazartesi
09:30-Anıtkabir ziyareti : Mozoloye Çelenk Koyma Saygı Duruşu ve Anıtkabir Defterini İmzalama
Resmi Makam Protokol Ziyaretleri :
5 Şubat Salı 
10:00 “Mobbing ile Mücadele Sempozyumu” TÜRK-İŞ KONFEDERASYONU İŞBİRLİĞİYLE
6 Şubat Çarşamba
18:30 İstanbul : Mobbing ile Mücadele Paneli (İstanbul Tabip Odası, İstanbul Barosu, Oyuncular Sendikası, Adli Tıp Uzmanları Derneği ve Mobbing ile Mücadele Derneği işbirliği ile)
7 Şubat Perşembe

14:00- Ankara : İşyeri Kanseri Mobbing Paneli (Ankara Barosu, SGK Müfettişleri Derneği, Mobbing ile Mücadele Derneği işbirliği ile)
Bu hafta aynı zamanda Kanser Haftasıdır. Mobbing de bir işyeri Kanseridir. Önceden yeterli önlemler alınmazsa tüm işyerine yayılır ve işyerindeki çalışma barışını bozar, çalışanları, ailelerini ve sonrasında tüm toplumu adım adım bitirir yok eder. Mobbinge Hayır diyoruz.
PARAMEDYA.COM SEMPOZYUMDA OLACAK
Hafta nedeniyle Salı günü Türk-iş  konferans salonunda saat 15.00’de başlayacak sempozyumda Paramedya.com editoru Gazeteci Remzi Özdemir, Bankacılık ve Finans sektöründe mobbing konusunda bir konuşma yapacak.
Halka açık olan toplantıya isteyen katılabilecek.