Akbank’ın Marka değer kaybı şaşırttı

yazar:

kategori:

Banking500  2019 raporuna göre,  2018 listesinde 126. Sırada yer alan Akbank’ın  bu yıl 196. Sıraya gerilemesi ve % -43 değer kaybı ile şaşkınlık yarattı. İşte en çok marka değeri düşen bankalar
Uluslararası Marka sıralaması yapan Brand Finance “Banking500 – 2019” raporu yayınlandı. Geçen yılda listede yer alan Türkiye’de faaliyet gösteren  9 Banka bu sene de kayıpsız listeye girmeyi başardı. Listeye giren Türk bankaları arasında Ziraat Bankası rakiplerine göre 1. Sırada yer alırken, Özel bankalar arsında Garanti Bankası ve İş Bankası üst sıralarda yer aldı. 2018 listesinde 126. Sırada yer alan Akbank ise 196. Sıraya gerilemesi ve  % -43 değer kaybı ile şaşkınlık yarattı. Uzmanlar Halkbank’ın değer kaybının yaşanan olaylara göre normal olduğunu fakat Akbank’ın değer kaybının anlaşılır bir tarafı olmadığını, nedenleri konusunda kurum içi ciddi değerlendirme yapılmaya başlanması gerektiği üzerinde durdu.
Brand Finance Türkiye Direktörü Muhterem İlginer ise, “bankaların değer kaybında kurun olumsuz etkisi olduğunu, Türk bankaların marka değerini artırmak için faaliyetlerin Türkiye ile sınırlı kalmamaları, bu şekilde risklerini de azaltacaklarını” belirtti.