Katılım rüyası bitti!

yazar:

kategori:

Her bankacının hedef baskısından kurtulmak için geçmeyi düşündüğü katılım bankacılığında personel için yaprak dökümü başladı. Türkiye Finans, personel sayısını azalttı, karını yükseltti.
2014’te yaklaşık 4 bin 500 personeli bulunan Türkiye Finans Katılım Bankası, personel sayısını yıldan yıla sürekli azaltarak 2018’de 3 bin 661’e düşürdü. Banka net karını ise 375 milyon TL’den 444 milyon 750 bin liraya yükseltti. (2017-2018)  

Banka’dan yapılan yazılı açıklamada şu görüşler ifade edildi:  “2018 yılında hayata geçirdiğimiz ‘Hayata Katılım Bankası’ stratejimiz ile 2019 yılında güçlü bir şekilde büyümeye devam edeceğiz. Ülkemiz, 2018 yılındaki tüm zorlu süreçlere rağmen hızla toparlanırken; biz de Türkiye Finans olarak reel ekonomiye desteğimizi arttırarak, Türkiye’nin ve Bankamızın büyümesine katkı sağlayacağız. 2019 yılında güçlü bankacılık altyapımız, genişleyen şube ağımız, dijital bankacılıktaki atılımlarımız ile bireysel ve ticari tarafta sektöre ilkleri kazandıran ürünlerimize yenilerini ekleyeceğiz. Bu süreçte sektörümüzde öncü konumumuzu sürdürmeyi, faizsiz bankacılık prensiplerinden ödün vermeden konvansiyonel bankalardan pay almayı hedefliyoruz”

Kaynak: katilimdunyasi.com