Müşteri size gelmiyorsa siz ona gidin!

ŞUBECİ YAZIYOR! Banka şubelerinden artık müşterinin sayıyla ve besmele ile girdiği şu günlerde, müşteri ziyareti baskısı artıyor. Bu ısrar ne kadar mantıklı?
Şubelerde artık telefon çalmıyor,
Şubeler artık kredi veremiyor,
Şubeler artık mevduatlarını tutamıyor,
Şubeler boş,  şubeler sessiz..
Yaklaşan seçim süreci ile birlikte, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz toplumun her kesimi tarafından hissedilmeye başladı.
Farkında mısınız? Akşam haberlerde, sabah gazetelerde, arkadaşlarınızla sohbetlerimizde döviz, faiz konuşurken; domates, biber, patlıcan konuşmaya başladık.
2 ay gibi bir sürede hayatımızda ne çok değişti bizler hedef peşinde koşarken…
Müşterilerin artık şubelere gelmemesi, aramaması, yorum almaması sizlere de fazla tuhaf gelmiyor mu?
Bu yaklaşan ve bu karşılaşacağımız her ne ise genel müdürlükteki ulvi insanların önleminin adı: MÜŞTERİ ZİYARETİ hem de şuursuz, insafsız ve mantıksız bir şekilde.
Mantıkları şu : Müşteri bize gelmiyorsa biz müşteriye gidelim?????
Kriz anlarını hiçbir zaman yönetemeyen genel müdürlük çalışanlarımız, sizler; müşterinin bu derin sessizliğini ve bekleyişini bozmayı, personelin güvenliğini hiçe sayarak, insanların evlerine kadar göndererek mi bozacaksınız?
Çünkü sizlere göre aslında herkesin evinde, iş yerinde gömüler var değil mi yada sene 1970 hala her tarafta dokunulmamış bakir müşteriler ???
Bankamızla hiç çalışmamış ama mali verilerinden bal akan firmalar???
Haftada 70 müşteri ziyaret hedefiyle ( bu gerçek bir rakamdır, tarafımıza tahsis edilen tasmalarımızdan check in de istenmektedir, sonrasında da müşteriler bölgeler & genel müdürlük tarafından rastgele bir şekilde gerçekten geldi mi gelmedi mi diye aranmaktadır ) bu işi çözeriz biz değil mi???
Zaman mevhumu dahi olamayan uzayda yaşayanlar, sayın genel müdürlük çalışanları  alkışlar  size….
Şubedeki personel yerine,  sizler gibi işinin ehli çalışanların çıkıp “kişisel güvenliğini hiçe sayarak” haftada 70 müşteri ziyaretini tamamlamasını rica ediyorum. 
Çalışma saatlerini hatırlatayım 09:00 – 12:30 / 13:30-17:00 mesai resmi bitişi 18:00 hadi öğlen yemek de yemeyin zaten bizim gibi kabaca 9 saatiniz var. Çok basit bir planlama ile 70 müşteri ziyaretini tamamlamak için 5 iş gününde; günde 14 ziyaret yapmanız gerekiyor. 
Ama şöyle birkaç sorunumuz var : 
Müşteriler boncuk gibi aynı sokakta yan yana değiller,
Malum bir ulaşım var,  trafiğe giriliyor, otobüs, dolmuş bekleniyor , araçla gidiliyorsa park yeri bulunuyor,  
Malum müşterilerden alınan randevularda son anda değişiklik olabiliyor, 
Siz oradayken müşterinin bir müşterisi gelebiliyor,
Müşteri ile görüşme uzayabiliyor,  
Bir sonraki müşteri 5 dakika geç kaldığınızda sizi kabul etmiyor olabiliyor, 
Bir müşteriniz görüşme esnasında sizi cep telefonunuzdan arayıp bas bas bağırıp işleminin hemen yapılmasını isteyebiliyor, 
Öte taraftan şubenizde gerçekleştirmeniz beklenen şahane hedefleriniz var ve inanın bana sokaktayken tutmuyor..
Devam etmemi ister misiniz?  
Yapsanıza ya gerçekten!! 
İçinizden bir kişi bu şuursuz, insafsız ve mantıksız ziyaret hedefini tamamlasın!
İhtimal dışı ama tamamlanmaya yakın dahi olsanız, insanlar şubedeki operasyonlarını tamamlamak için Pazar günü dahil güvenlik arkadaşlarına şube açtırıp, vermediğiniz mesaiye rağmen akşam 20:00 lere kadar çalışıyor. Hafta içi de bu saatler gece 00:00 ları buluyor hatta aşıyor.
Siz de şu dönemde işini kaybetmemek adına kendilerini, ailelerini, iş & özel hayat dengelerini hiçe sayan fedakâr ve cefakar personellerinizi “zamanı etkin kullanamıyor”, “zaman planlaması zayıf”  gibi bahaneler ile suçluyorsunuz hatta performansına yansıtıyor ve performans notunu düşürüyorsunuz.
Yetmiyor görevini yerine getirmiyor diye uyarı veriyor,  yetmiyor işten çıkartıyorsunuz.
Biliyor musunuz?
Yatacak yeriniz yok sizin.
Cidden.
şubeci