Yılmaz Özdil hangi bankadan bahsetti?

yazar:

kategori:

Sözcü Yazarı Özdil, ünlü ekonomist Salih Neftçi’nin bir anısını paylaştı. İtalyan Ayakkabılı çok bilmiş yöneticileri olan bankanın batışını yazdı. 
Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil bir süre önce vefat eden dünyaca ünlü ekonomist Salih Neftçi’nin bir anısını yazdı.
Türkiye’nin en büyük özel bankalarından birinin patronunun iki kez üst yönetim ve yönetici kadrosunu eğitmek için Türkiye’ye geldiğini  dikkat çeken Özdil, örtülü olarak bugün ki metroseksüel yöneticileri de uyarıyor. Yazıda banka yöneticileriyle ilk toplantıda beyaz çoraplı ama dinleyen öğrenmeye hevesli yöneticilerden bahsediyor. İkinci gelişinde ise hepsinin ayağında italyan ayakkabıların olduğunu ve çok bilmiş olduklarını dikkat çekiyor.
Yılmaz Özdil’in yazısındaki banka hangisi?
Olayın geçtiği dönemde bankaların tamamının yerli olmasından dolayı sadece batan bankalar üzerinden tahminde bulunmak mümkün olacak.
1999-2002 arasında  batan bankalar arasında Demirbank, Pamukbank, Kentbank, İmar Bankası, Adabank, Esbank, Türk Ticaret Bankası, Bank Ekspres, yurtbank bulunuyor. Yine anıda geçen büyük banka sözünden dolayı iki banka olabileceği üzerinde duruluyor. Birisi Cıngıllıoğlu’nun Demirbank’ı diğeri ise Karamehmet’in Pamukbank’ı.
İşte Yılmaz Özdil’in o yazısı: