MÜŞTERİSİNDEN BANKACIYA MEKTUP

Hanife Serter, eski bir müşterinin bankacıya duygularını biraz mizahi biraz gerçekçi bir şekilde yazdı. Evet! Bu aynen oldu diyeceksiniz. İşte  müşteriden ex bankacısına o mektup:
Bir müşterinin eski bankasına yazdığı mektup…
Değerli ex bankam,
Sana bu mektubu yazmaya artık mecbur kaldım. Aramızdaki tüm ilişki biteli neredeyse bir yıldan fazla zaman oldu ama anlaşılan o ki , sen beni bir türlü unutamıyorsun. Olur olmaz zamanda aramaya, mesajlar atmaya, tekliflerde bulunmaya devam ediyorsun. Ama artık kabul etmelisin ki, bitti. Olmadı. Yapamadık. Biz artık ayrıldık ..
Evet her şey güzel başlamıştı. Ben senin güçlü markana vurulmuştum, sen de benim yüksek mevduatıma.
Bir çok vaatlerde bulunarak çalmıştın gönlümü. Hoşgeldin faizi verecek, kartlarımdan ücret almayacak, havalemden, EFT’den masraf kesmeyecektin. İstediğim zaman ulaşabilecektim sana, beni hiç bekletmeyecektin. Ne zaman uğrasam çayım, kahvem hazır olacaktı. Her istediğim bilgiyi anında verecektin. Öyle söylüyordun. Ben de inanmaya dünden hazır, her şeyimi toplayıp sana geldim. Cicim aylarımız iyi geçti doğrusu… Ama ne olduysa sonradan oldu. 
TELEFONUMA ÇIKMADIN
Önce telefonlarıma çıkmamaya başlamıştın, çağrı merkezlerinde dakikalarca beklettin beni. Olabilir, banka halidir  dedim. Fazla üstünde durmadım …
Şubene geldiğimde baktım ki her zaman oturup sohbet ettiğim, çayını içtiğim bankacımı gişeye oturtmuşsun, burnunun ucunu göremiyor yoğunluktan, araması gereken müşteriler mi ne varmış, üstelik de bilmem kaç saniyeden az konuşmamalıymış, konuşması bitsin diye sabırla bekledim.  
Bir dahaki ziyaretimde o da yerinde yoktu. Performansı düşük deyip göndermişsiniz onu ve birkaç arkadaşını. Yerine de makinalar koymuşsunuz boy boy. Onları görünce bir soğukluk geldi içime ama yine de seni hemen terketmedim. 
BENİ ALDATTIN!
Asıl bir Cuma akşamı,  dönüşü olan vadeli  mevduatımı bana haber vermeden vadesizde bıraktığını öğrendiğimde şok oldum. Yanlışlık olmuş, unutulmuş, sistem hatasıymış vs. çok şey söyledin, telafi ederim demiştin ama güvenim sarsılmıştı bir kere. Yine de sana yeniden güvenmeyi denedim. Yılların bankasıdır , bile bile olmamıştır, bir boşluğuna denk gelmiştir dedim, affettim. 
ÜÇÜNCÜ DE OLUR!
Ama her zaman söyledikleri şey doğruymuş, ” Bir kez olan ikinci kez olmayabilir ama ikinci kez olduysa mutlaka üçüncüsü de olur..” Bu arada eft, havaleden kestiğin masraflardan, kredi kartıma yansıyan ücretlerden hiç bahsetmiyorum bile. Başta “almam ” demiştin ama her fırsatta alıyordun. Bazen görmezden geliyor, bazen itiraz ediyordum ama inan artık çok yorulmuştum . Bir ilişki bu kadar yormamalı insanı. Üstelik ben her şeyimle sana teslim olmuşken , sen bana tüm bunları yapmamalıydın. 
HATIR KALMADI
Bir sabah sana gelip de ” ben artık annemin bankasına gidiyorum, lütfen zorlaştırma..” dediğimde bile yapacağını yaptın. Yine en yüksekten EFT masrafı aldın benden. Oysa ne güzel günlerimiz geçmişti senle . Ben sana ne çok kazandırmıştım. Ne ihtiyaç kredileri kullanmıştım senden, ne sigortalar yaptırmıştım hatırın için. Keşke daha güzel ayrılabilseydik, bari o son gün üzmeseydin beni fazla… eski günlerin hatırına. Olmadı…
İşte bu bizim hikayemiz. Yaşandı bitti, saygısızca, sen aldatmanın tadına varınca…
BENİ ARTIK ARAMA LÜTFEN!
Diyeceğim o ki, artık beni arama. Hem annemin bankası  da kızıyor. Yüz verme şuna diyor. Doğrusu keyfim de , huzurum da yerinde. Tekrar dönmeye, aynı hatayı ikinci kez yapmaya hiç niyetim yok. Güvenimin eserini yok ettin. Eski köye yeni adetler getirdin. Kötü hizmette sınır tanımadın. Başka bir arzun var mı diye sormadın. Uzat elini demedin. Bir bankadan daha fazlası olamadın. Ben artık bir farkım olsun istiyorum. Dünü, bugünü, yarını olan, gerçek bir lider tarafından kurulmuş, işini iyi yapan bankacılarla dolu iyi bir bankayla ömür boyu huzur içinde çalışmak istiyorum. 
Elveda derken ex bankam, sana sendikasyonda başarılar diliyorum. Bana yaptığını sakın başkalarına yapma olur mu ? Verdiğin sözleri tut. Onları da kaçırma. Gidenler dönmüyor bak, görüyorsun. Hayat kısa. Vadeliler uzun …”