Plaza Eylem Platformu, Yılın Mobbingci Firması önünde Nadide Kısa’yı anacak.

yazar:

kategori:

Plaza Eylem Platformu,  genç yaşta hayatını kaybeden  bankacı Nadide Kısa için bir anma düzenleyecek. Nadide Kısa, her yıl 28 Nisan İş Cinayetlerini Anma ve Yas Günü’nü içeren haftada anılacak. Anma, internet üzerinden çalışanların katılımıyla seçilen “Yılın Mobbingci Firması” önünde gerçekleştirilecek.
Beyaz yakalıların dayanışma örgütü Plaza Eylem Platformu, özel bir bankada çalışırken mobbinge maruz kalan ve genç yaşta hayatını kaybeden Nadide Kısa için bir anma düzenleyecek. Nadide Kısa, her yıl 28 Nisan İş Cinayetlerini Anma ve Yas Günü’nü içeren haftada anılacak. Anma, internet üzerinden çalışanların katılımıyla seçilen “Yılın Mobbingci Firması” önünde gerçekleştirilecek.
“YILIN MOBBİNGCİ FİRMASI” SEÇİMLERİ
Platform, Nadide Kısa’yı “Yılın Mobbingci Firması” önünde anarak mobbing hakkında farkındalık yaratmayı ve mobbingi konuşulur kılmayı amaçlıyor. Yılın mobbingci firması, internet üzerinden açılan bir soruşturmaya çalışanların verdiği cevaplarla belirlenecek. Çalışanlar, hangi firmanın ne gerekçeyle yılın mobbingci firması seçilmesini istediklerini belirtecekler. Platform bilgileri değerlendirerek yılın mobbingci firmasını seçecek. Soruşturma, bir sonraki hafta sonunda Platformun sitesinde yayınlanacak.
28 NİSANIN ÖNEMİ
Anma, beyaz yakalı ve mavi yakalı işçilere yönelik ortak bir tehdit olan çalışma kaynaklı sağlık yitimini kamuoyu gündemine sokmak niyetiyle 28 Nisan haftasında gerçekleştiriliyor. 28 Nisan’ın İş Cinayetlerini Anma ve Yas Günü olarak resmen kabul edilmesi için kayıp yakınları yıllardır kamuoyu oluşturmaya çalışıyor.
ÇALIŞMA ACISIYLA MÜCADELE GÜNLERİ
Platform her yıl nisan ayı içinde düzenlenen etkinliklerle “çalışma acısı” kavramını gündeme sokmayı tasarlıyor. Çalışma acısı, mobbingi de kapsayan olumsuz çalışma koşullarının hem çalışanlar hem de toplum üzerindeki etkilerini ifade ediyor. “Çalışma Acısıyla Mücadele Günleri” adı verilen süre boyunca İstanbul’da mobbingle ilgili etkinlikler düzenlenecek, internet sitesinde yazı ve röportajlar yer alacak. Etkinliklerin ilki, “Mobbing ve Çalışma Acısı” başlığıyla 10 Nisan saat 18.30’da Tophane’de Tütün Deposu’nda gerçekleştirilecek.
NADİDE KISA KİMDİR?
5 Ekim 2017’de beyin kanamasıyla hayatını kaybeden Nadide Kısa, özel bir banka çalışanıydı. İş arkadaşları Nadide Kısa’nın mobbinge maruz kaldığını biliyor, ölümünde yaşadığı stresin de rolünün olduğunu iddia etmişti.. Plaza Eylem Platformu, Nadide Kısa’nın ölümü üzerine çalıştığı bankadaki çalışma koşullarını gündeme getirmek için bir basın açıklaması düzenledi. Ona mobbing uygulayan yönetici daha işlek bir şubeye alındı, ancak burada da bazı çalışanların sağlık sorunları yaşaması üzerine Platform yeni bir basın açıklamasıyla bu durumu kamuoyuna duyurdu. Mobbingçi müdür bunun üzerine işten çıkartıldı.