YENİ Mİ UYANDINIZ?

yazar:

kategori:

DENGE Yatırım Holding hisse senedinde yatırımcının canı yandıktan sonra SPK tedbir aldı. 1.3 TL’den kısa sürede 5 TL’nin üzerine çıkan senet defalarca taban olduktan sonra SPK müdahale etti.
“Borsaya küçük yatırımcı neden gelmiyor?” sorusuna en güzel yanıt  Denge Yatırım Holding hisse senedi ile veriliyor. 
8 Şubat 2019 tarihinde 1.3 lira olan senet kısa sürede soluksuz yükselerek 1 Nisan 2019 da 5.70 TL’ye yükseldi. Şirket ile ilgili hiç bir olumlu haber olmamasına rağmen senedin bu sert yükselişi sonrası  taban satışlar gelmeye başladı. Hisse senedi 2 gün gibi kısa sürede 2 liranın altına yeniden geldi. İşte bu noktada SPK hisse senedi ile ilgili olarak tedbir alarak,Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında, senetlerin  10/04/2019 tarihli işlemlerden (seans başından) 24/04/2019 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görmesine karar verdi. 
GEÇ GELEN TEDBİR
Hisse senedinde SPK’nın geç müdahalesi borsa yatırımcıları tarafından tepki ile karşılandı. Senette  4 tabandan sonra gelen tedbir bir çok yatırımcının zarar etmesine neden oldu.
BEDELLİYE İZİN VERECEK Mİ?
Öte yandan şirketin daha önce yaptığı bedelli sermaye arttırımına SPK’nın ne yanıt vereceği merakla bekleniyor. Zira, yatırım holdinglerde halka açıklık oranının yüksek olması nedeniyle  şirket ortaklarından çok küçük yatırımcı bedel ödemek zorunda kalıyor. SPK yönetiminin  en son Artı Yatırım Holding’in bedelli sermaye arttırımını reddetmesi dikkat çekmişti.