Bir mobbing davası da Muğla’dan!

yazar:

kategori:

Bugüne kadar mobbing  feryatları İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerden duyuldu. Sistematik psikolojik taciz  bu kez yerli sermayeli bankanın Muğla şubesinde yaşandı.
Yerli sermayeli büyük bankanın Muğla şubesinden pis kokular geliyor uzun zamandır.
Büyük başarılara imzalar atan ekibe yeni Şube müdürü başlaması ile personele dünyayı zehir etti. Bütün yaptıklarına rağmen Genel Müdürlükteki üst yönetici tarafından koruyup kollandığı o nedenle kimsenim bir şey yapamadığı dillendiriliyor. Peki bu şubede neler mi oldu :
Personeller özgüveni yitirdi bu şubede
Ayrımcılık haksızlık yapıldı bu şubede
Arkadaşları arasında aşağılama kötü muamelelere maruz kalma bu şubede
Stresten cilt hastalığına yakalanıp tedavi görenler bu şubede
Personeli intiharı düşünecek kadar bunaltıp ağır depresyon tedavisi gördüren müdür bu şubede,
Personel 3 öğün antidepresana başladı bu şubede,
Personelde aile hayatı bırakmadı,
Personel Bölge Müdürlerine defalarca sözlü ve mail göndererek şikayette bulundu çığlıkları duyulmadı, şube müdürü karşısında Bölge Müdürü sağır ve dilsiz kaldı. Bir mobbing de oradan görüldü
Yetmedi Genel Müdürlük İK’ya sözlü ve mail olarak ulaştılar, İK şubeyi ziyarete geldi fakat personel ile görüşme gereği bile duymadı müdür beyin kahvesini içip gitti.
Sendika temsilcilerine mobbing katlanarak uygulandı
Yetmedi Banka Genel Müdürüne son bir ümit mail attılar lütfedip geri dönüş bile yapmadı. Personelin çığlığını duyan olmadı.
Yetmiyormuş gibi iki yıllık mobbinge tabi tutup, sendika faaliyetlerini de engellemek için  Mart 2019’da personelin  iş akdi fes ile sonuçlandı.
Hikaye burada bitmedi tabi. Personel pes edip evine kapanmadı. Haksızlığa  İsyanı büyük. Hayatı kendine zehir eden insanlar ile Hukuk önünde hesap sormaya karar verdi.  Topladı bütün mail yazışmaları, hastane raporlarını soluğu Avukatlık Bürosunda aldı. Ve Nisan ayında şube müdürüne mobbing davası açıldı. Paramedya ekibi olarak davayı yakından takip edip gelişmeleri zaman zaman paylaşacağız. Kimsenin yaptığı yanına kalmayacak. Ben ettim oldu diyemeyecek.