Akbank ödüle doymuyor

yazar:

kategori:

Akbank uluslararası alanda ödüller almaya devam ediyor. Akbank, EMEA Finance ödülleri kapsamında iki uluslararası ödül birden aldı.
Uluslararası finans yayıncılığı alanında lider gruplardan olan EMEA Finance, Akbank’ı ödüllendirdi. Akbank EMEA Finance’den iki ayrı ödül birden aldı. Ödüller 2019 yılının ilk üç ayında Akbank’ın gerçekleştirdiği yurtdışı borçlanma işlemleriyle ilgili verildi. Böylece Akbank’ın bu konuda layık görüldüğü uluslararası ödüllerin sayısı dörde çıkmış oldu. Akbank, EMEA Finans Başarı Ödülleri’nde EMEA Bölgesindeki En İyi Finansal Kuruluş Tahvil İhracı ve En İyi Borçlanan Finansal Kuruluş kategorilerinde ödül aldı. Akbank bu yıl Bonds Awards ödüllerinden de iki ödül almıştı. Bonds Awards, Akbank’ı Yılın Sendikasyon İşlemi ve Türkiye’de Yılın İşlemi ödüllerine layık görmüştü.
Akbank Yurtdışı Borçlanma İşlemlerinde Kilit Banka
Akbank tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştirilen yurtdışından borçlanma işlemleri 2019 yılında dört ödül almaya hak kazandı. Akbank Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu ödüllerle ilgili yaptığı açıklamasında likiditeye ulaşımın zor hale geldiği ve piyasalarda dalgalı seyrin hakim olduğu dönemde Akbank’ın yurtdışından fon sağlayan yurtdışı borçlanma işlemlerinde başarılı olduğunu, bu konuda kilit banka konumunda olduklarını söyledi.
Akbank Yurtdışından Borçlanma İşlemlerine Devam Edecek
Akbank Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu, Türk bankacılık sektörünün önünü bu yurtdışı borçlanmalarla açtıklarını, işlemlerin değişik platformlardan uluslararası ödüller almasının ve takdir görmesinin Akbank’ın başarısının bir göstergesi olduğunu, Akbank olarak güçlü finansal yapıları, küresel piyasalardaki yüksek itibarları ile bu gibi işlemlere ve Türkiye ekonomisine değer katmaya devam edeceklerini de ifade etti.