Yine Muğla, yine aynı Mobbingçi Müdür

yazar:

kategori:

Yine Muğla yine mobbing. Yerli sermayeli bankanın Muğla şube müdürü önce mobbing sonra katliam yapıyor. Bu müdürü kim ve ne için koruyor?
Muğla’dan haber var.
Her gittiği şubede Personel kıyımı yapan büyük yerli Bankamın Muğla Şube Müdürü tam gaz personel kıyımına devam ediyor.
En son çıkarmadığı Güvenlik Görevlisi kalmıştı, geçen ay onu da işten attırdı. Böylece her segmentten personel çıkararak seriyi tamamlamış oldu.  Attırdı diyoruz, zira bu yerli banka 3 yıl önce Güvenlik Görevlilerini kadrodan çıkararak Taşeron firmaya devir yapmıştı. O günden sonra Güvenlik Görevlileri resmi olarak Banka personeli değil.  Adı bankacı ama Patron Taşeron yani bu bankada. Resmi olarak Banka personeli olmadığı için  işten çıkarılan bu güvelik personeli bankadan çıkarılanların resmi raporları içinde  yer almayacak, bu şekilde bankadan azalan personel gözükmeyecek. O ayrı bir dram zaten. Banka Müdürü Güvenlik Görevlisinin bağlı olduğu Taşeron firmayı sık sık arayarak bu personel ile çalışmak istemediğini dile getirmeye başardı, sonuç da aldı. İçi huzurludur artık.
Aynı Banka, benzer olaylar, farklı şubeler
Muğla uzun bir süredir gündemden düşmüyor. Tıpkı aynı bankanın Trakya Bölgesi, Tekirdağ, Edirne ile Uşak şubeleri gibi şikayetler yağıyor. Usulsüz yapılan DCD işlemleri Olayı büyüyecek gibi. Aynı Bankanın Nevşehir’de de Uşak Şubesindeki gibi usulsüz işlemler olduğuna dair ciddi bilgiler geliyor.
Muğla’da Neler oluyor
Daha önce de yazdığımız gibi Yerli Bankanın Mobbingci Şube Müdürü icraatlarına devam ediyor. Daha önce aynı Şubeden Bireysel MİY işten çıkarılmış, Personel de kendine yapılanları sineye çekmeyerek yasal yollardan hakkını aramaya başlamış işe iade dışında aynı Şube Müdürüne Mobbing davası açmıştı. Mobbing Davasında da yeni bir bilgi ulaştı. Taraflar mahkemenin atadığı “Uzlaşmacı” ile anlaşamayarak işin Mahkeme tarafından çözülmesi yoluna gitti ve Resmi olarak Mobbing Davası açıldı. Mobbilgci Müdürümüz Hakim Karşısına çıkacak ve yaptıklarını, nedenlerini anlatma cesareti gösterebilecek mi veya nasıl savunacak takipçisi olacağız. Büyük ihtimalle inkar edecek ama aynı şube çalışan tanıklar daha önce Mobbing mağduru tanıklar olduğundan işi zor. Dava sonu müdürün hapsine kadar gider mi göreceğiz. Bankasının “dur” demediği Müdüre Hukuk “dur” diyecek mi göreceğiz.
Mobbing Davalarında Tarafız
Paramedya olarak Davayı yakından takip edip gelişmeleri duyuracağız.
Mobbingciler Mobbing’in Tıbbi olarak, “Psikolojik Şiddet” olduğunu, yaptıklarının suç olduğunu  anlayana, mahkemelerden ceza alana kadar bu konular da gündemimizde kalacak. Paramedya bu konudan çalışanların yanında durmaya ve Taraf olmaya devam edecekti.