THY önce yöneticileri uçurmuş

yazar:

kategori:

THY, yönetim kurulu üyeleri, genel müdür ve genel müdür yardımcılarına ücret ve ikramiye dahil tüm maddi menfaatlerin toplamı 19 milyon 659 bin 981 lira ödenmiş.
Sözcü Gazetesi yazarı Çiğdem Toker, bugünkü yazısında THY’nin yönetici kadrolarına ne kadar ücret ödendiğini yazdı. Toker, 1 Ocak-31 Aralık 2018 dönemi yönetim kurulu faaliyet raporundaki bilgiyi paylaştı.
Buna göre; yönetim kurulu üyeleri, genel müdür ve genel müdür yardımcılarına ödenen ücret ve ikramiye dahil tüm maddi menfaatlerin toplamı 19 milyon 659 bin 981 lira ödenmiş. Ve bu tutarı 17 kişi paylaşmış. Ücretler farklı olabilir ama kişi başına bölüştürüldüğünde ortalama tutar 1 milyon 157 bin lira oluyor.
Çiğdem Toker köşesinde, şu bilgileri paylaştı:
THY yönetiminde başkanla birlikte 9 yönetim kurulu üyesi görev yapmakta. Başkanvekili Bilal Ekşi, aynı zamanda genel müdür. Ekşi’nin yardımcı sayısı 8. Dolayısıyla bu 19.6 milyon lira yıllık toplam ödemenin 17 kişiyi kapsadığını söyleyebiliriz. Bu tutarın tek tek kime, ne kadarı ücret, ne kadarı ikramiye vs. ayrıntı yer almıyor.