Dev Banka’da tenzili rütbe şoku!

yazar:

kategori:

Türkiye’nin en büyük özel bankasında binlerce çalışanında tenzili rütbe şoku yaşanıyor. Yönetmen yetkili yapılıp gişeci yapıldı. Gerekçesi ise yeniden yapılandırılma. Sendika  ise güzellik uykusunda.
Türkiye’nin en büyük ve en köklü bankalarından birinde şu günlerde çalışanlar huzursuz ve mutsuz. Nedeni ise bankanın yeniden yapılandırma adı altında başlattığı çalışma. Bu çalışmaya göre, bir çok personel  farklı şubelere tayin edilirken, bazılarının ise tenzili rütbe şoku ile karşılaştığı öne sürülüyor.
Daha önce çalıştığı bankanın bir çok kez mobbing iddiası ile açılan davada mahkum olmasında etkisi olan Genel Müdür Yardımcısı tarafından sürdürülen operasyon ile üst segment müşterilere bakan bir çok bankacı artık gişeci olarak çalışacak.

YÖNETMEK OLDU YETKİLİ
Banka çalışanlarını en çok şaşırtan olay ise kendilerine zorla imzalatılması istenen belge oldu. Söz konusu belgede isminin karşısında yönetmen ünvanını yetkili olarak gören bankacılara bunu gönüllü olarak kabul ettiğini belirten imza atmasını istediler.
HUKUKCULAR KARŞI
Öte yandan bir çok bankacı bu belge üzerine avukatlarıyla görüşmek zorunda kaldılar. Hukukcular, bu dayatmanın suç olduğunu belirterek, ekran görüntüsü alınmasını ve söz konusu belgenin altına “Tüm haklarımın saklı kalması kaydı ile “şartı ile imza atabileceklerini söyledi.

SENDİKA NEREDE?
Öte yandan tüm bu gelişmeler yaşanırken sendikadan ses çıkmaması  banka çalışanlarının büyük tepkisine neden oldu. Daha önce sosyal medyada  tepki olarak “Sarı laleler”şarkısını paylaşan bazı bankacılar bu kez de “güzellik uykusu”paylaşımı yapıyorlar.