Efsane sensin ya da kestane sensin!

yazar:

kategori:

Yüzlerce bankacı pazar sabahı aileleri ile kahvaltı yapmayıp yollara döküldüler. Bu kadar insan nereye ve ne için gitti? Uğur Durak yazıyor:
7 Temmuz Pazar günü Haliç kıyısında yüzlerce bankacı bir araya geldi.
Pazar günü aileleri ile kahvaltı keyfi yapmak varken sabah erken saatlerde yollara döküldüler.
İstanbul öyle güzel bir şehir ki… Pazar sabahında bu toplantıya ulaşmak için yollar tenhalaşır ama keyfi bir buluşma olmadığı için kimse şehri İstanbul’un güzelliklerine varamaz.
Konumuza dönersek,  özel bir banka çalışanlarını #efsanesensin adı altında bir kongre merkezinde topladı.
2019 zor bir sene olmakla birlikte artık işlerin durma noktasına geldiği bankacılık sektörü için kara günlerin yaşandığı bir yıl. Bu yıl aslında önümüzde bizi bekleyen küresel krizin ön hazırlığı gibidir.
Bunu ben söylemiyorum. Moodys söylüyor ama sistem içinde yüzdürülen kredilerden dolayı şu an için tablo pozitif gözükse de işler aslında iç açıcı değil.
Hafta başında Türk bankalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Moody”s, Türkiye”de zayıflayan ekonominin; takipteki kredilerdeki artış, kredi büyümesindeki yavaşlama ile bankacılık karlarını olumsuz etkilemeyi sürdüreceğini belirtmişti. Moody”s, sektörün görünümünü ise negatifte bırakmıştı.
Bunun durum esas nedeni “kestanesini çizdirmek istemeyen ve yönetime ters düşmek istemeyen patronlardan kaynaklı” çünkü otoriteden korkan ve işlerin iyi gitmediğini dile getirmekten korkan bir yapı mevcut.
TCMB Başkanı bile (görünen neden) faiz indirimi yapmadığı için koltuğunu yardımcısına bırakmak zorunda kaldı. Kaldı ki bunun arkasında daha bir sürü neden var.
Pazar sabahı yapılan toplantıya dönecek olursak , #efsanesensin  gazı ile piyasaya daha iyi saldırma ve formanın hakkını verme sinyalleri verildi. (Yeni gelen yönetimin en iyi yaptığı şey bolca rock müzik ve gaz vermek… )
Bugün üst düzey banka yönetiminde olan yöneticiler çok basit bir şeyi gözden kaçırıyorlar.
2001 yılında başlayan ABD parasal genişleme politikası neticesinde yaşadıkları ve yaşattıkları efsane satışları , kredisel büyümeyi günümüz daralan piyasalarında yapmaya çalışıyorlar.
Efsane sensin satabildiğin sürece ama işler terse düşerse “kestane sensin” . İlk çizilecek olanda üst yönetim olmayacak, alt kademede yer alan emekçi kardeşlerimiz olacak…
Sene olmuş 2019 artık değiştirin gaz ile iş yaptırma psikolojisini… Efsane sensin, seni kesseler acımaz, yürü kim tutar seni gibi gaz içerikli sloganlar artık bu piyasada sökmez.
Eğer ki bu kafadan kurtulup, piyasa gerçeklerini görmeye başlarsanız ki … Bu çok zor!!! İşte o zaman gerçek efsane olursunuz.
Tüm çalışanlarınız size saygı duyar ve kazanmaya başlarsınız.
Şimdi söyledikleri gibi “Gazoz olma , efsane ol…!
Sevgi ve saygılarımla,
Uğur Durak
Eski Bankacı, Genç Müteşebbis
ugurdurak34@gmail.com
instagram: ugurdurakofficial