Denizbank artık Rusların değil

yazar:

kategori:

Denizbank’ın Emirates NBD’ye satışında imzalar atıldı. İmza töreninden önce para transferi yapıldı.Emirates NBD Bank PJSC’den yapılan para transferi 2 saat sürdü ve Ruslar imzayı attı.
Denizbank’ın Emirates NBD Bank PJSC’ye devrine ilişkin son imzalar atıldı. Rusya’nın en büyük bankası Sberbank, sahibi olduğu Denizbank’ın hisselerinin yüzde 99.85’inin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli  Emirates NBD’ye satışı konusunda 15.48 milyar TL bedel üzerinden yeniden düzenlenen hükümler çerçevesinde anlaşmıştı. Görüşmeler Ekim 2017’de başlamış, sözleşme 21 Mayıs 2018’de imzalanmış, 3 Nisan itibariyle de revize edilmişti.
PARA TRANSFERİ TAMAMLANDI
Denizbank’ın satışı için Emirates NBD Bank PJSC’den yapılan para transferi 2 saat sürdü. İşlem New York saati ile 6’da başladı, biraz önce tamamlandı. Ardından Sberbank ve Emirates NBD (ENBD) arasındaki DenizBank hisselerinin devir sürecini nihayetlendirecek imza töreni, bankanın genel merkezinde gerçekleştirildi.
Ateş, imza töreninde yaptığı konuşmada, 2012 yılından bu yana hissedarı oldukları Rusya’nın bankacılık devi Sberbank’ın bugün itibarıyla bankadaki hisselerini yine bölgesinin en önemli kuruluşlarının başında gelen Emirates NBD’ye devrettiklerini söyledi.

“Bu salonda sizlerle sadece bir hisse devrine değil, Türkiye adına bir gurur tablosuna, aynı zamanda finans sektöründe benzeri olmayan bir rekora da şahitlik ediyoruz.” diyen Ateş, dünya dengelerini sarsan güç ve ticaret savaşlarının yaşandığı, aynı zamanda bölgenin son derece hassas, ekonominin ise zorlu dönemden geçtiği bir süreçte, bankanın hisselerinin 4. kez el değiştirdiğine dikkati çekti.
Ateş, DenizBank’ın, 22 yıl içinde halka arzla birlikte 4 satış tecrübe etmiş bir kurum olduğunu ifade etti.