Müteahhiti bırak çiftçiye bak!

yazar:

kategori:

Hükümet zararına kredi ile müteahhitleri kurtarmaya çalışırken, en büyük alarm tarım sektöründen geldi. Tarım üretiminin en önemli göstergesi traktör üretimi dip yaptı. Bu kış tarım ürünlerinin geçen yıla göre çok daha pahalı olacağı belirtiliyor.
Hükümet yaşanan ekonomik krizi duran konut satışlarını yeniden canlandırarak ve batık müteahhitleri kurtararak bitirmeye çalışıyor. Kamu bankalarının 7 puan zararına kredi vererek konut satışlarını canlandırıken, en büyük tehlike sinyalleri tarım sektöründen geldi.
Türkiye traktör üretimi son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi. 
Traktör üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 58.7 azaldı. Geçen yılın Ocak-Haziran dönemlerinde  32 bin 676 traktör üretimi yapılırken bu yıl aynı dönemde sadece 13 bin 470 adet üretim yapıldı. Yine satılıp tescil edilen traktör kaydı ise yüzde 62 azaldı.
KIŞ ZOR GEÇECEK
Traktör üretiminin düşmesine neden olarak satışların yok denilecek kadar az olması gösteriliyor. Traktör satışlarının ve üretimini düşmesi tarım üretimini direkt etkiliyor. Bu nedenle bu kışın tüketiciler açısından oldukça zor geçeceği belirtiliyor.