O Şube Müdürüne Mobbing Davası yağıyor

yazar:

kategori:

Bankacılık  sektörü böyle müdür görmedi. Çalışanları tarafından mobbing davası açılan müdüre  bir dava daha açıldı. 
Paramedya’nın da sık sık haberleştirdiği uygulamaları ile çalışanları canından bezdiren Bodrum ve Muğla’da görev yaparken çok fazla kişiyi işten attırması ile tanınan Yerli Sermayeli büyük bankanın Muğla Şube müdürüne yeni davalar açıldı.
Paramedya’nın röportaj yaptığı Bireysel Pazarlama Yöneticisi Yeşim KOÇ’dan sonra aynı şubeden işten çıkarılan Güvenlik Görevlisinin de Şube Müdürüne Mobbing Davası aştığı öğrenildi.
Aynı müdüre bir şok da eski şubesinden geldi
Çalıştığı şubeden iki Personelin Mobbing davaları ile uğraşan Şube Müdürü ve yerli bankaya bir şok da Şube Müdürünün daha önce görev yaptığı Bodrum Şubesinden geldi. Bodrum Şubesinden atılan bir personelin de aynı müdüre Temmuz içinde Mobbing davası açtığı öğrenildi.
Mahkemeler dava dosyalarını birleştirebilir
Aynı banka ve aynı şube müdürü hakkında birden fazla dava söz konusu olduğundan İş Mahkemesinin davaları birleştirme yoluna gidip gitmeyeceği de önümüzdeki günlerde belle olacak.
Çalışma Bakanlığı Taraf olabilir mi?
Mobbing davalarını bazı bankalarda yoğunlaşması Çalışma Banaklığının da dikkatini çektiği önümüzdeki günlerde Mobbing Davalarına Bakanlık olarak çalışan lehine taraf olarak Mahkemeleri takibe alabileceği konuşulur oldu. Bu yönde Çalışma Bakanlığına da yoğun şikayetler gittiği bilinmekte.
Banka hala niye sessiz
Paramedya ve diğer medya kuruluşlarının sık sık dile getirdiği Mobbing olaylarına karşılık yerli bankanın sessiz kalması ve işlem yapmaması müdürün yaptığı işlemleri ve uygulamaları onayladığı anlamına geliyor. Bu durumda davalarda Bankanın da  dava konusu olabileceği gündeme geldi. Zira Banka İK ve Teftiş Kuruluna yapılan şikayetlerden çalışan personel somut bir sonuç alamadığı gibi işlerini kaybetmiş durumda. Yerli sermayeli büyük bir ailenin ana hissedar olduğu bankada Mobbing olayların artması aşırı hedef baskısının yol açtığı, Banka rakamların beklenen düzeyde seyretmemesinin de bu tür Mobbing uygulamalarının artarak devam ettiği sektörde konuşulur oldu.