Konut fiyatları daha düşecek mi?

yazar:

kategori:

2016 yılı Aralık ayında ve öncesinde konut alanlar, sadece son 2,5 yılda tüketici fiyat endeksine göre yüzde 25,20,  Avro ve ABD Dolarından oluşan sepet karşısında ise yüzde 53,89 varlık kaybına uğramış durumdalar. Peki düşüş sürecek mi?
Ekonomist Ahmet Müfit,  Odatv’deki köşesinde konut fiyatlarındaki düşüşü ele alarak, rakamlarla bu düşüşün devam edip etmeyeceğini yazdı. 
Müfit,”Dışarıdan gelen borç para kadar üretebilir, istihdam yaratabilir ve tüketebilir hale düşürülen ekonomimizde, borç para girişi sürdükçe artan konut fiyatları, 10 yılı aşkın devam eden yükseliş sonrasında -özellikle 2017 yılından itibaren gerek tüketici enflasyonu gerekse sepet kurdaki artış dikkate alındığında- ciddi oranda inişe geçmiş durumda.
Toplumda sanal bir refah/zenginleşme algısı yaratılmasına, yandaş sermayenin “serpilip gelişmesine” dolayısıyla da AKP’nin siyaseten kalıcı olmasına büyük katkı sağlayan süreç, borç para girişlerinin zorlaşıp pahalanmasının sonucu olarak, aşağıda sizlerle paylaştığım tablodan da son derece açık bir şekilde görüleceği gibi, gelinen an itibarıyla tersine dönmüş durumda.”diye yazdı.

Yazarın yazısının tamamı için tıklayın!