Bankalarda sigorta panigi

yazar:

kategori:

Bankaların kontrolsüz sigorta işlemlerine inceleme geliyor. Hazine, bazı bankaların müşterinin rızası dışında yapılan sigortalara inceleme başlatıyor.Bazı bankalar sigorta temizleme mesaisine başladı.
Sigorta bankalar için en karlı ürün olarak biliniyor. Bu nedenle son 5 yıldır bankaların personeline verdiği hedeflerin başında sigorta bulunuyor. Hedef baskısı ile usulsüz yapılan sigortalar sık sık gündeme gelmiş ve bazı şikayetlere neden olmuştu.
Emekliye işsizlik sigortası ve daha bir çok akla gelmeyecek sigorta inceleme konusu oldu. 
Hazine, bankaların yaptığı sigortalardan ciddi şikayet gelmeye başlayınca konu ile ilgili incelemeye başladı. 
Bankaların müşteri rızası ve imzası dışında otomotik olarak uzatılan sigortalar inceleniyor. Bu sigortaların özellikle kredi çeken vatandaşlara yapılan ve ikinci yıl imzasız otomotik olarak uzatılanlar olduğu belirtiliyor.
SİGORTA MESAİSİ
Öte yandan Hazine’nin bu incelemesi ile birlikte bazı bankaların sigorta mesaisine başladıkları dikkat çekiyor.
Son dönemde yoğun sigorta işlemi yapan yabancı sermayeli banka son 10 gündür hafta sonu dahil tüm sigorta işlemlerini inceleyerek, imzasız olan poliçelere imza almaya çalışıyor. İmzasız poliçeleri bazı vatandaşlar personelin ricası ile imzalanırken, imza atmayanlara da ücret iadesi yapıldığı öne sürülüyor.
MESAİ ÖDENECEK
Bu arada personelin haftasonu ve gece geç saatlere kadar mesaisiz sadece yemek ücreti karşılığında çalışması büyük tepkilere neden olmuştu. Banka yönetimi gelen tepkiler karşısında ve olası bir şikayetin önüne geçmek adına mesai ödeneceğini tüm personele bildirdi.