Tanrı Bank’ta faiz düşük masraf yok!

yazar:

kategori:

Kazakistan’da kurulu Tengri Bank (Tanrı Bankası) hızla büyüyor. Düşük masrafsız düşük faizli banka Hindistan’da da faaliyet göstermeye başladı.
Türkiye’de Allah’ı mı yoksa Tanrı mı demeliyiz tartışmaları sürerken, Kazakistan’da Tengri Bank yani Tanrı Bankası hızla büyüyor. Hindistan’da da faaliyet göstermeye başlayan banka  düşük faiz ve masrafsız bankacılık yaptığını savunuyor.
HIZLA BÜYÜYOR
New-Delhi’de bankanın çoğunluk hissesine sahip Punjab National Bank’ın temsilcileri, Kazak ve yabancı ortaklar grubunun katılımıyla gerçekleşen toplantıda alınan kararla, Tengri Bank Genel Müdürü Ercan Şaykenov’un yerine Dinesh Kumar atandı.
Mayıs ayının sonunda Tengri Bank, AsiaCredit Bank ve Capital Bank Kazakhstan hissedarlarının ortak toplantısında, adı geçen son iki bankanın Tengri Bank ile birleşerek yeniden yapılanmaya gidilmesi kararlaştırılmıştı.

TANRI’YA GİDİYORUM
Öte yandan Tengri Bank’ın isminden dolayı Kazakistan’daki Türkler  çeşitli espiriler yapıyor. En çok yaplan espiriler arasında ise “Nereye gidiyordun? Tanrıya uğrayıp geleceğim.”,”Bugün Tanriya uğradım kahve içtik…”, “Buralarda Tanrı varmış yerini biliyor musunuz..” yer alıyor.