Bankacılık dünyasına düşen bomba gibi ses kaydı

yazar:

kategori:

Bankacılar arasında dolaşan bir ses kaydı “Türkiye’de bankacılık bu mu?”dedittirecek türden. Bir bankanın Doğu Anadolu bölge müdürü: Genel müdürümüz rica etti, cuma günü müşterileri portföylerini vadesizde bırakın! Çok önemli!
Son bir haftadır bankacıların kendi aralarında kurdukları whatsapp gruplarında bir bankanın Doğu Anadolu Bölge Müdürü’ne ait olduğu iddia edilen ses kaydı dolaşıyor. Söz konusu ses kayıdının bayramdan önce bil telekonferansta alındığı tahmin ediliyor. Kimin tarafından alındığı belli olmayan ses kayıdında bankada müşteri paralarının nasıl vadesizde tutulduğu ve bölgedeki şube personeline bu konuda nasıl baskı yapıldığı ortaya çıkıyor.
Söz konusu bölge müdürü, toplantıda ilk olarak bayram öncesi müşteri paralarının vadesizde tutulmasını genel müdür ricası olarak anlatıyor. Daha sonra Genel Müdür Yardımcısı B’beyin de selamlarını ve ricasını ileten bölge müdürü, tüm bölge personelinin sadece vadesiz üzerine yoğunlaşmasını istiyor.
Söz konusu bölge müdürü bu işlemi yaparken, müşteri şikayetine de izin verilmemesini istiyor. 
GENEL MÜDÜR RİCA EDER Mİ?
Ses kayıdı bankacılık dünyasında adeta bomba etkisi yarattı. Bankacılık çevrelerinde bir genel müdürün vadesiz için ricada bulunması en çok eliştirilen konuların başında geldi.