Turizm devi çöktü altında Türkiye kaldı

yazar:

kategori:

Dünyanın en büyük ve en eski  turizm şirketi Thomas Cook bugün iflas etti. İflasından Türk turizmi de büyük darbe yedi. Turizm Bakanlığı etkilenecek tesislere destek paketi verecek.
Dünyanın en eski seyahat şirketi Thomas Cook’un tasfiye sürecine girmesinin ardından Turizm Bakanlığı, Thomas Cook İngiltere’nin Türkiye’de 21,033 konaklamalı misafiri bulunduğunu belirterek, bu durumdan etkilenebilecek işletmelere kredi destek paketi geleceğini açıkladı.
Thomas Cook bugün tasfiye sürecine girerken, bu tasfiye dünya genelinde tatildeki yüzbinlerce Thomas Cook müşterilerinin ülkelerine geri getirilmesi için İngiltere tarihinin en büyük geri dönüş operasyonunun başlamasına neden oldu.
Turizm Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “22 Eylül 2019 dahil içeride konaklayan Thomas Cook İngiltere misafirlerinin konaklamalarına ilişkin tüm ödemeleri ATOL (İngiltere Kamu Otoritesi) güvencesindedir. İşletmelerinde, Thomas Cook İngiltere misafiri konaklayan otellerin bu misafirlerinden ücret talep etmesi, odayı boşalttırması durumunda haklarında yasal işlem başlatılacaktır” denildi.
Açıklamada Turizm Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında Thomas Cook İngiltere’nin faaliyetlerinden zarar görebilecek işletmeler için üzerinde çalışılan “kredi destek paketinin” en kısa sürede hayata geçirileceği de ifade edildi.