Beni Çıkartma O Çıksın!

“Beni çıkarmayın o çıksın !”  yakan top başlıyor. Bankalarında uyarı sistemi işlemeye başladı yine… Personel çıkartmalardaki yöntemler: DENİZ ATEŞ YAZIYOR:
İşten çıkar ma!
“Beni çıkarmayın o çıksın !”  yakan top başlıyor. Bankalarında uyarı sistemi işlemeye başladı yine…
“Yeni yasa tasarısını bekliyorlar..” dedikodusu dolaşmaya başladı, mağdurlar olmayacak deniyor.
Çalışanların, emekçilerin mağdur olmadığı hiç bir sistem yok aslında.
Emekten başka satacak bir şeyi olmayanlar,  ekmek parası alacaklar için sendikalar mikrofonu açık unutsa da değişen bir şey olmuyor. Atılacaksınız kesin.
Atılacaksınız madem birkaç atılma şekli söyleyeyim.
Ben en çok denize dökülmeyi tercih ederim, hadi bakalım topluca iskeleye gitsek, İK arkamızdan itse. Suyun soğukluğu,  beklenmedik suya girişimden dolayı İK’ya kızsam sonra özgürce yüzmeye başlasam.
Benim tercihim bu. Size uymaz…Bu atılma çeşidine eşek şakası diyebiliriz.
 İSTEMESENİZ DE!
Siz atılmayın ama atacaklar işte… sistem. Azalan iş hacmi sizi istemiyor. Rekabet şube kapatıyor,  baskı artıyor,  iş hacmi düşünce baskı artar kural değişmez. Bir sonraki yıl daha zor olur!

Aslında bu pasta hepimize yeter ama işte sistem bu. Patron ve patron yakınları çok para kazanacak,  biz işsiz kalacağız. Sistem bu işte,  sistem işleri rayına koyar. İşler rayına girerken bizler raylarda ezilmiş oluruz.
Online atılmadan nefret ederim ben. Gelirsin kapı açılmaz kartın geçmez. Bilgisayarın çalışmaz. Bu çok korkakça gelir bana uymaz. Buna teknoloji 4.0 atılma diyebiliriz. Dedim size ben denize atılmak isteyenlerdendim eşek şakasını severim ben.
Tebligat usulü atılmak gergin… haber verilmesi… gidip konuşmaya çalışmak… ama konuşmamak.. atan da atılan da mahcup. En sevimsiz metod tebligattır. Sevmem bunu da. Çok sık kullanılır bu uygulama bizim sektörde. Mutlaka atanın konuşmalarını dinleyin ama işin en güzel tarafıdır atan; yıllardır sizi yok sayan, size çay ısmarlar, elinizi sıkar, hatta hakkınızda birkaç iyi birkaç cümle söyler. Eğer atılmanın şokunu yaşamıyorsanız nefis bir sahnedir. 
 Siz çıktıktan sonra, atan daha sonra diğer atıkların toplamını alır. En son ben bu kadar adam attım diyen adam(!) lar vardır bu sektörde. Cemal Kaşıkçıyı da öldürenler görevlerini yapan maaşlı çalışanlardı, maaşın bazen sizi maşa yapabileceğini unutmayın. 
 BU DA BİR BAŞKASI
“Arkadaşlar iki ay ücretli izin ve yan haklarınız,  is arayın,  iki ay boyunca… sonra haklarınızı vereceğiz..” bu genelde üst düzeye çekilen kıyak atılma şeklidir. Çok beğenirim az kullanılır ama. Buna bal kaymak atılma diyebiliriz. Umarım atılmazsınız ama bal kaymak atılma da iyidir unutmayın.
 
Birde patron olan davulu çalar misali vardır mide bulandırır. “Kovuldu atın şunu..!”  diye. Herkesin içinde ne olduğunu anlamazken herkesin anladığı atılma türüdür. Fareler yapar genelde karanlık yerde yaşayan patron kılıklı çalışanların atma şeklidir bu. Gücün çirkinleştirdiği sevimsiz edepsiz adamların atma şeklidir. Buna edepsiz atılma diyebiliriz.
 
Siz atılacaksınız neden atmadılar ? diye sormayın su kaynıyor.
 
Çelme takılarak atılanlar vardır, Buna çift dalma diyebiliriz. Yoktur atılman için sebep ama atılmışsındır. Bu da fena gelir insana ama dünya etme bulma dünyası. Sen yoksundur,  çelme takan ise terfiye koşuyordur.

Olsun sen doğru ol kem belasını bulur. 
Ormanlar yanar karıncalar ölür,  çalışanların sonu hep aynı mı olur?