Bankalar Türk Telekom’a para koyuyor

yazar:

kategori:

Türk Telekom’un zorunlu sahipleri olan bankalar yeni sermaye koyuyor. Ayrıca yüzde 55 hisseyi elinde dulundurdukları şirketin de adını değiştiriyorlar. Vakıfbank’da sermaye koyuyor.
Türk Telekom’un zorunlu ortaklarından oluşan Levent Yapılandırma şirketinin adı değişiyor ve sermayesi artıyor. Türk Telekom hisselerini satışa çıkaran bankalar şirketin yüzde 55 hissesinin devredildiği  Levent  Yapılandırma’nın ticaret  ünvanını da LYY Telekomünikasyon olarak değiştirdi. Üç banka LLY’nin sermayesinin tamamının ortak alacaklarından karşılanmak üzere 3.98 milyar TL tutarında ayni olarak arttırılmasına karar verdi.
HİSSE ORANI 
Öte yandan üç bankanın hissedarlık oranı arttırım sonucu değişmezken, Garanti BBVA’nın doğrudan sahip olduğu payların itibari değeri 11.063 TL’den 881 milyon TL’ye, İş Bankası’nın 5.798’den 461.83 TL’ye  Akbank’ın da 17.779’dan 1.42 milyar liraya yükseldi.
VAKIFBANK DA KATILDI
Vakıfbank Türk Telekom’un TTKOM.IS %55 hissesinin devredildiği ve %4.26 pay sahibi olduğu Levent Yapılandırma’nın (LYY) sermayesinin artırılmasına karar verildiğini duyurdu.
Bankadan dün akşam KAP’a yapılan açıklamada, “Şirket sermayesinin, tamamı ortak alacaklarından karşılanmak üzere 3.98 milyar TL tutarında, ayni olarak artırılmasına karar verilmiştir. Genel Kurul sonrası şirketin ödenmiş sermayesi 3.98 milyar TL olmuştur. Sermaye artırımı sonucu şirket sermayesindeki nankamız pay oranı değişmemiş olup, doğrudan sahip olduğumuz paylarımızın itibari değeri 2,127.97 TL’den 169.48 milyon TL’ye yükselmiştir” denildi.