GSM şirketleri sınıfta kaldı

yazar:

kategori:

Merkez üssü silivri olan ve 5.9 şiddetindeki depremde  telefon şebekeleri çalışmadı. 5G teknolojise geçildiği bir çağda Türkiye’de telefonlar neden çalışmadı? Büyük bir felakette ne olacak?
İstanbul’da saat 14:00’te şiddetli bir deprem oldu. Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi’ne göre depremin büyüklüğü 5.9… Merkez üssünün Marmara Ereğlisi açıkları olduğu belirtiliyor. Depremin ardından telefon hatlarında kilitlenme meydana geldi.
Yaklaşık 12 dakika bütün gsm şebekelerinin hatları çalışmadı. 
GMS yetkilileri, yoğun talep nedeniyle bölgesel olarak kilitlenme yaşandığını söylediler. Sadece İstanbul’un belirli bazı bölgelerinde sorun yaşandığını dikkat çeken yetkili, “17 milyonluk şehirde 3 dakika içerisinde 10 milyona yakın çağrı kaydı yapıldı. Bu kadar yoğun işleme dünyanın hiç bir yerindeki cep telefonu çalışmaz”diye savunma yaptılar.
VATANDAŞ ÖFKELİ
Öte yandan cep telefefonlarının çalışmamasına vatandaşlar tepki gösterdi. 5 g teknolojisinin kullanılmaya başlandığı bir dönemde telefonların kitlenmesini eleştiren vatandaşlar, “daha büyük felakette ne olacat”diye sordular.