Doğacak her çocuğa Vatandaşın Kumbara Hesabı geliyor

yazar:

kategori:

Türkiye’de yeni doğacak her çocuğa Vatandaşın Kumbarası Hesabı geliyor. Ailenin ödemesinin yanı sıra devlette bu kumbaraya para atacak.
Hükümet vatandaşı tasarrufa yönlendirmek amacıyla devreye soktuğu uygulamalara bir yenisini daha ekliyor. Bireysel Emeklilik, Çeyiz Hesabı ve Konut Edinme Hesabı’ndan sonra yeni doğacak her çocuğa Vatandaşın Kumbara Hesabı geliyor.
Yeni Ekonomik Program çerçevesinde hazırlanan hesabın detayları henüz belli değil. Ancak hesap çocuk doğduğu an bankalarda ya da katılım bankalarında açılacak. Böylece çocuk daha doğduğu an finansal piyasalara katılmış ve tasarruf etmeye başlamış olacak.
KATKI PAYI
Açılacak olan Vatandaşın Kumbara Hesabı’na çocuk 18 yaşına gelene kadar aile katkıda bulunacak. Devlette tıpkı Bireysel Emeklilik ve diğer çeyiz hesabında olduğu gibi belirli bir oranda katkıda bulunacak. 
Hesapla ilgili henüz net bir gelişme yok ancak yılbaşına kadar devreye sokulacağı belirtiliyor. Devletin vatandaşın kumbarasına atacağı paranın ailenin atacağı miktarın yüzde 20’si kadar olması bekleniyor.