Geleceğin kurumları uç merkezli, bulut destekli ve veri odaklı olacak

yazar:

kategori:

HPE Türkiye’nin BT profesyonelleri ve liderlerinin katılımıyla düzenleyeceği HPE Discover More etkinliği  2 Ekim tarihinde Swissotel The Bosphorus’da gerçekleştirilecek
HPE Türkiye’nin BT profesyonelleri ve liderlerinin katılımıyla düzenleyeceği HPE Discover More etkinliği  2 Ekim tarihinde Swissotel The Bosphorus’da gerçekleştirilecek.
HPE Türkiye Genel Müdürü Güngör Kaymak: “Bilişim teknolojileri tarihinin en dinamik dönemlerinden birini yaşıyoruz. Dijital dönüşüm her yerde, özellikle de uçlarda. Bu dönüşüm bütün sektörleri değiştiriyor ve her şeyin birbirine bağlı olduğu bir dünyanın kapılarını aralıyor; tıptan, ulaşıma, tarımdan, uzayın keşfine kadar. Geleceğin kurumları uç merkezli, bulut destekli ve veri odaklı olacaklar. Veriden anında öngörü sağlayabilen kurumlar en basit ifadeyle durdurulamaz olacaklar. HPE olarak bizim işimiz tam da burada başlıyor. Stratejimiz kurumları uç merkezli ve bulut destekli çözümlerle geliştirmek. HPE Discover More etkinliği ise tüm bu alanlarda hepimize engin vizyon çizecek bir platform sunuyor” dedi.
KOBİLER NE KADAR HAZIR?
Güngör Kaymak, dijital dönüşümde Türkiye’nin yeri  konusunda bir soruya, “Özellikle eğitim konusunda henüz hazır olmadığını ve mutlaka üniversitelerin bu konuda daha etkin olması gerektiğini söyledi. Kaymak, finans ve otomotiv sektöründe dijital dönüşümün yüksek olduğunu ancak kobi olarak nitelendirilen küçük ve orta ölçekli işletmelerin daha bu konuda alacağı mesafe olduğunu da söyledi.