Market markalarına sınırlama geliyor

yazar:

kategori:

Vatandaşa ucuz ürünün kapısını kapatan yeni bir düzenleme geliyor. Yeni düzenleme ile süpermarketler daha ucuza sattığı kendi markalı ürünlerine sınırlama getiriliyor. 
Süpermarketler, kendi markasını vererek yaptırdığı ve daha ucuza sattığı ürünlere yeni düzenleme ile sınırlama getiriliyor.
Ticaret Bakanlığı tarafından bir süredir taslak halinde tutulan Parekende Yasası önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek. Yasada en dikkat çeken uygulama ise vatandaşın daha ucuza aldığı market markalı ürünlere sınırlama getirilmesi. Türkiye’de market zincirleri, özellikle sıvı yağ, sabun, deterjan, sabun, peynir ve et ürünleri gibi temel tüketim maddesi ürünleri kendi markalarıyla daha düşük fiyata satıyorlardır. 
Aynı tesislerde üretilmiş olan 5 litrelik sıvı ayçiçeği yağı markalı 40 liraya satılırken, market markalı ürün ise 34 liraya satılıyordu.
HAKSIZ REKABET
Vatandaşın markayı değil de ürünü alarak daha ucuza mal ettiği bu uygulama Ticaret Bakanlığı tarafından haksız rekabet olarak nitelendirildi. Bu nedenle yeni yasada bu ürünlere kısıtlama getiriliyor.
Bu vatandaşın aynı içerikli ürünü en az yüzde 10 daha fazla ödeyerek alması anlamına geliyor.