piyasalar operasyon beklentisini ciddiye almadı

yazar:

kategori:

Cumhurbaşkanı’nın Suriye’ye girme ihtimali üzerine yaptığı konuşma, bu gece operasyon beklentisini güçlendirirken, piyasalar bunu dikkate almadı. Dolar Asya piyasalarında sakin açıldı.
ABD’nin, YPG’nin Suriye’nin kuzeyinden çekilmesi konusunda kendilerini oyaladığını savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin hem havadan hem de karadan bölgeye operasyon başlatabileceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı’nın bu açıklamaları operasyonun her an başlayabileceği yorumuna neden oldu. 
Operasyonun bu gece olma olasılığını ise Doğu Perinçek’in twiitleri ortaya attı.
Perinçek, “Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından Fırat’ın Doğusuna askerî harekâtın başlamak üzere olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Türk milleti ve Vatan Partisi olarak, her cephede üstün yetenekli komutanlarımızla ve Mehmetçiğimizle omuz omuzayız.” dedi.
Barış Pınarı harekatı  adı verilen operasyon beklentisi olurken, Asya piyasalarında TL/dolar sakin açıldı. Dolar TL karşısında 5.6972 liradan işlem görüyor.
ABD BAŞKANI İLE GÖRÜŞECEK
Piyasalarda hareket beklentisinin olmamasına neden olarak ABD Başkanı Trump’un önümüzdeki ay Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ABD’ye davet ettiği iddiası gösteriliyor.