Amerika’dan Türkiye’ye ekonomik kazık!

yazar:

kategori:

Türkiye’nin Suriye’nin Kuzeyine yapacağı operasyon ile ilgili Amerika, İŞİD’li mahkumlarla ilgili, “ABD onları uzun yıllar sürebilecek bu süreçte tutmayacak, bu ABD’li vergi mükelleflerine büyük bir yük olabilir. Şimdi, IŞİD’in yenilmesinin ardından son iki yılda bölgede yakalanan IŞİD savaşçılarından Türkiye sorumlu olacak.” dedi.
Amerika Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yapacağı operasyonda yer almayacağını açıklayarak, en büyük yükü Türkiye’nin üzerine yıktı. ABD olası bir operasyonla birlikte bölgede yakalanan tüm İŞİD’li mahkumlardan Türkiye’nin sorumlu olacağını açıkladı. 
ABD, “ABD onları uzun yıllar sürebilecek bu süreçte tutmayacak, bu ABD’li vergi mükelleflerine büyük bir yük olabilir. Şimdi, IŞİD’in yenilmesinin ardından son iki yılda bölgede yakalanan IŞİD savaşçılarından Türkiye sorumlu olacak.” diye açıklama yaptı.
MİLYAR DOLARLIK YÜK
Öte yandan Amerika’nın Türkiye’ye İŞİD’li mahkumlar şartı ile operasyona izin vermemesi milyar dolarlık yeni bir yük olarak nitelendiriliyor. Uzmanlar, bölgede binlerce İŞİD’li mahkum bulunduğu ve bunların hiç birini ülkelerinin geri istemediği için ekonomik olarak büyük bir maliyet oluşturduğunu öne sürdürler.