Kadir İnanır’dan bankacılara döviz dersi

yazar:

kategori:

Döviz piyasalarının hareketlendiği şu günlerde sosyal medya ve whatsapp guruplarında ilginç bir video paylaşılıyor. Kadir İnanır, genç bankacılara piyasa ve döviz dersi veriyor.İşte o video:
-Bir tüccar olduğunu unutma!
-Paranın fiyatı yeni yeni anlaşılıyor bu memlekette.
-Piyasa paranın gerçek fiyatına uyanmadı henüz.
-Zekan son derece kıvrak, iç güdülerin sürekli ayakta olmalı.
-Ortalık elindeki ucuza kapatıp, pahalıya satacağın ahmaklarla dolu.
-Gözünü kulağını dört aç, piyasanın nabzını avcunun içinde hissetmelisin.
-Burnun bir av köpeğinki kadar keskin olmalı.
-Teknik bilgiler sıradan insanların içinde boğulacağı ayrıntılardan ibarettir!
-Sen seksek oynadın mı hiç?
Bu sözler Kadir İnanır’a ait. Zuhal Olcay ile 1989 yılında çevirdiği Medcezir Manzaraları adlı filimdeki bir sahneden alınmış.
Kısacık video sosyal medyada ve whatsapp gruplarında çok sayıda paylaşılıyor.
FİLMİN KONUSU:
Mahinur Ergun’un yönetmenliğini üstlendiği, başrollerinde Kadir İnanır, Zuhal Olcay ve Yılmaz Zafer’in oynadığı Med Cezir Manzaraları, Yeşilçam’ın en farklı yapıtlarından biri olma özelliğini taşımaktadır. Üniversite tahsilini Amerika’da yapan Zeynep memleketine döndüğünde bir bankada işe başlar. Bankanın karizmatik yöneticisi Erol’la aralarında iş ilişkisinden öte, duygusal ve cinsel yakınlaşmalar olmaya başlar başlamasına fakat Erol “gel-git”leri olan bir adamdır. Bir yaptığı diğer yaptığını tutmaz, canı ister ortadan kaybolur, birgün çok iyi, duygusal iken ertesi gün öfke ve sinir küpü bir adama dönüşür. Bu “gel-git”ler Zeynep’in de psikolojisini bozmaya başlayacaktır. Psikolojik çözümlemeleriyle travmatik bir film olan Med Cezir Manzaraları, 3. Ankara Film Festivali’nden “En İyi Film”, “En İyi Senaryo”, “En İyi Yönetmen”, “En İyi Erkek Oyuncu – Kadir İnanır” ve “En İyi Kadın Oyuncu – Zuhal Olcay” dallarında olmak üzere toplam 5 ödülle ayrılmıştır