Türkiye’nin en ünlü sucuk markasında domuz eti çıktı

yazar:

kategori:

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınladığı son liste vatandaşları dehşete düşürdü. En büyük süpermarketlerde satılan ünlü bir sucuk markasında domuz eti çıktı.İşte müşterilerine domuz, at ve eşek eti yediren markalar:
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı denetimlerde  Taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen 618 firmaya ait 1211 parti ürün tesbit edildi.
Asıl dehşet veren ise süpermarketlerde büyük promosyonlarla satılan Türkiye’nin en ünlü sucuk ve kavurma markasının ürünlerinde domuz etinin çıkması oldu.
Listede en şaşırtıcı olan ise Gurme Gıda San. Tic. Ltd. Şti. Firması tarafından üretilen Gurme markalı sucuk ve macar salamda domuyz eti tespit edildi.
DOMUZ ETİNDEN KEBAP
 Listede birçok farklı ilde üretim yapan işlenmiş et firmaları ve restoranlar yer alıyor. Bunlardan; Aydın’da faaliyet gösteren Almila Kafe’de bulunan köfte harcında domuz eti tespiti, Manisa’da faaliyet gösteren Çorbacı Yiğit Dinlenme Tesisleri’nde bulunan Dana etli Orman Kebabında domuz eti tespiti, Tekirdağ’da faaliyet gösteren Köfte hamuru ve köftede domuz eti tespiti, Mersin’de bulunan Kasım Kanbal Sucuklarında at eti tespiti, İstanbul Pendik’te faaliyet gösteren Harun Market’te ekmek arası dana kavurmada at eti tespiti, Adana’da faaliyet gösteren Bereket Ciğer’de satılan çiğ kıymada at eti tespiti, Mersin’de faaliyet gösteren Yüksel Et Market’te satılan kırmızı ette at eti tespiti ve  İstanbul Fatih’te faaliyet gösteren Ağa Türk Mutfağı’nda sunulan dana eti kavurmada at eti tespiti dikkat çekiyor.
İÇİNDE HER ŞEY VAR
 Öz Danacı markasıyla satılan sucuklarda kanatlı eti tespitleri, 5 yıldız markalı fermente sucukta Kanatlı eti tespitleri, Danacı Şallı markasıyla satılan üründe Baş eti tespiti, Zirve Danacı markalı üründe Kanatlı eti tespiti yapılmıştır. Bunun yanısıra Tekidağ’da faaliyet gösteren Köfteci Ali Usta’nın Tekirdağ Köftesi’nde Sakadat tespiti, Sakarya’da faaliyet gösteren Köfteci Apo’nun Dana eti köftesinde Kanatlı Eti tespiti yapılmıştır.
SEN DE Mİ CARREFOUR?
Bunun yanısıra listede Bitkisel yağ ve Margarin ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalar da açıklandı. Bu doğrultuda birçok farklı ilde farklı markalar adı altında üretim yapan firmaların taklit ve tağşişleri açıklandı. Bu çerçevede Sızma Zeytinyağı içeriğinde farklı tohum yağları tespitleri, Ayçiçek yağında yine farklı tohum yağları tespitleri, Natürel Sızma Zeytinyağı’na daha düşük kalitede zeytinyağı karıştırılması tespitleri yer alıyor. Listede bilinen markalar olarak Efendioğulları Zeytinyağı Üretim San.Tic.Ltd.Şti. tarafından Carrefour markasıyla üretilen Naturel Sızma Zeytinyağının C.2015-4 ve C.2016-1 parti no’lu ürünlerinde “düşük kaliteli zeytinyağı karıştırılması” tespiti, Savola Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından üretilen Yudum Egemden Naturel Sızma Zeytinyağı’nda “düşük kaliteli zeytinyağı karıştırılması” tespitleri yapılmıştır.
TAM LİSTEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!