Halkbank’ta online skandalı!

yazar:

kategori:

Halk Bankası’nın bugün online olarak yapacağı Banko Hizmetleri Asistanı  yani gişe elemanı sınavı tam bir skandala dönüştü.  Bugün 14.00 ile 15.00 arasında yapılması gereken sınava çok sayıda kişi bankanın gönderdiği link çalışmadığı için giremedi.
Halk Bankası aylardır beklenen gişe elemanı pozisyonu için sınav açtı. Banka ilk sınavın uzaktan internet üzerinden yapılacağını açıkladı. 
Online yapılacak olan genel yetenek sınavına katılacaklara sınav linkinin elektronik posta ile atılacağı açıklandı. Binlerce aday saat 14.00 bekledi. Link maillere düşer düşmez adaylar linke tıkladı ama çok sayıda kişinin linki çalışmadı. 45 dakika sürecek olan sınav için adayların söz konusu linke 5 kez tıklama hakları bulunuyordu. Ancak çalışmadığı için 5 kez tıklayanlar elendi. Bazıları ise tıkladığında erişim kodu hatalı ya da süresi dolmuş hatası aldılar.
SOSYAL MEDYADA TEPKİ
Sınava giremeyen adaylar sosyal medya üzerinden büyük tepki gösterdiler. Giremeyen kişilerin sayısının binlerle ifade edildiği öne sürülüyor. Banka şu saate kadar her hangi bir açıklama yapmadı.