Trump Türkiye ile adeta oynuyor

yazar:

kategori:

ABD Başkanı adeta bir psikopat gibi Türkiye’ye yönelik tweet atmaya devam ediyor. Son tweeti: Türkiye’ye büyük yaptırımlar geliyor!
Suriye’nin kuzeyine başlatılan Barış Pınarı Harekatı sürerken ABD Başkanı Trump da Türkiye aleyhinde açıklamalarına devam ediyor. Geçen hafta kendi belirlediği sınırın aşılması durumunda yaptırım uygulanacağını söyleyen Trump, bugün de twitterdan açıklamalarda bulundu.
Trump, “200 yıldır birbirleriyle kavga eden insanlar arasında başka bir savaşa girmiyoruz. Kürtler bizim müdahil olmamız için bazı DAEŞ militanlarını salıyor olabilir. Bunlar Türkiye ve Avrupa ülkeleri tarafından kolaylıkla yeniden yakalanır, ancak hızlı hareket etmeliler. Türkiye’ye büyük yaptırımlar geliyor. İnsanlar gerçekten NATO üyesi olan Türkiye ile savaşa girmemiz gerektiğini mi düşünüyorlar? Sonsuz savaşlar bitecek.” dedi.
Trump’ın açıklamalarının ardından USD/TRY 5,9365, EURTRY 6,5520 ve Gram 285,60 TL’ye yükselirken BIST 100 günlük bazda %5,5 değer kaybederek 93 bin 440 puana geriledi. BIST Bankalar daki günlük kayıp ise %8’i aştı.