Vatandaşa domuz yedirmenin cezası ne kadar?

yazar:

kategori:

Türkiye içerisinde domuz bulunan sucuk ve sosis şokunu yaşarken, 21 kez yakalanıp yine aynı suçu işleyen firmalar olduğu belirlendi. Şirketler isim değişikliği ile devam ediyor. Peki ceza ne kadar?
Türkiye Tarım Orman Bakanlığı’nın açıkladığı hileli ürünlerin ve dahası domuz içeren sucuk ve pastırmayı tartışıyor. Söz konusu sucuk şirketinin daha önce de aynı suçtan yakalandığı ve isim değişikliği yaparak devam ettiği açıklandı. 
Peki halkın sağlığı ile oynayan ve dahası müslüman bir ülkede insanlara domuz yediren şirketlere verilen cezalar ne kadar?
Alınan bilgiye göre, söz konusu şirketlere kesilen ceza 10 bin 675 lira. Bu cezanın caydırı olmaması nedeniyle söz konusu suçu defalarca işleyen şirketler bulunuyor. Özellikle süt ürünlerinde peynir ticaretinde aynı suçu işleyen çok sayıda firma bulunuyor. 21 kez yakalanıp yine aynı suçu işleyen firmaların olduğu belirtiliyor.
SUCUK ŞİRKETİ ADINI DEĞİŞTİRDİ
Öte yandan içerisinde domuz bulunan ve tüm Türkiye’yi şaşkına çeviren ünlü markanın daha önce de aynı suçu işlediği ve markasını değiştirdiği belirlendi. Yine büyük süpermarketlere farklı bir isimle sucuk ve sosis satan şirketin, kısa süre içerisinde marka değişikliği yapabileceği öne sürülüyor.
Cezaların yeterli olmaması nedeniyle bu suçların her geçen gün daha da arttığı belirtiliyor.