Dev bankada ikna odası

yazar:

kategori:

Türkiye’de bankacılık sektörü çalışanların iş güvenliği işverenin vicdanına terk edildi. En büyük bankalardan biri ikna odası kurarak, işten çıkartılacak personeli ikna ediyor.
Bankacılık sektöründe yeni yıla iki ay kala personel çıkartma planları yapılmaya başlandı. Türkiye’nin en büyük özel bankalarından biri tarafından ikna odaları oluşturuldu. Bu odalarda işten çıkartılacak personel, çeşitli yöntemlerle ikna edilmeye çalışılıyor. Alınan bilgiye göre, söz konusu odada insan kaynakları yöneticisinin yanı sıra bölge yöneticileri de katılarak, personelin önce başarısız olduğu ikna edilmeye çalışılıyor. Sonra dava açması halinde referansının bozulacağı ve hiç bir yerde iş bulamıyacağı belirtilerek ona son olarak jest gibi gösterilerek 2 maaş artı tazminat vererek istifa etmesi sağlanıyor.
Son bir haftada 50’ye yakın bankacının bu yöntemle istifa ettiği öne sürülüyor.
TELEFON VE ÇANTA YASAK!
Bu arada ikna odalarına giren bankacıların cep telefonları ve çantaları dışarda bırakılıyor. Daha önce bir mobbing davasında ses kayıdının delil olarak kabul edilmesinden sonra bankalar bu konuda büyük hassasiyet gösteriyor. İkna odalarındaki konuşmaların ispat edilmemesi için ses kayıdı tedbiri alınarak telefon ve çanta alınmadığı belirtiliyor.
UĞUR DURAK’DA GÜNDEME GETİRMİŞTİ
Söz konusu bankadaki ikna odasını ilk olarak youtube de HEDEF TUTULMASI kanalında uğur durak gündeme getirmişti.
İşte o video: