Alaton Ailesi’ne haciz geldi

yazar:

kategori:

Ekonomik kriz Türkiye’nin en ünlü ailelerini de sarsıyor. Türkiye’nin bir dönem en zengin aileleri arasında yer alan Alatan ailesine haciz geldi.
Ekonomik kriz, dev şirketleri tek tek yutarken Türkiye’nin ünlü aileleri de bu durumdan etkileniyor.
Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından Leyla Alaton ve Vedat Aksel Alaton’a haciz geldi.
Haber Global’de yer alan habere göre, haciz işlemi hangi banka tarafından yapıldığı ise açıklanmadı.
Alvimedica Sağlık Ekipmanları Pazarlama Satış ve Dağıtım A.Ş. ve Alvimedica Tıbbi Ürünler San. ve Dış Tic. A.Ş.’nin bir bankaya olan kredi borcu nedeniyle, bu şirketlerin hissedarları Leyla Alaton ve Vedat Aksel Alaton’a haciz geldiği açıklandı. Açıklamayı ise Alarko Grubu yaptı.
Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor:
“Şirketimizle hiçbir hukuki bağı ve ortaklık ilişkisi bulunmayan Alvimedica Sağlık Ekipmanları Pazarlama Satış ve Dağıtım ve Alvimedica Tıbbi Ürünler San. ve Dış Ticaret A.Ş.’nin bir bankaya olan kredi borcu nedeniyle, bu şirketlerin hissedarları Leyla Alaton ve Vedat Aksel Alaton’un şirketimizdeki ortaklık payları ile her türlü hak ve alacaklarına ihtiyati haciz konulduğu bilgisi şirketimize ulaşmıştır.  
Alvimedica Sağlık Ekipmanları Pazarlama Satış ve Dağıtım A.Ş. ve Alvimedica Tıbbi Ürünler San. ve Dış Tic. A.Ş. ile Alarko Holding A.Ş. ve Alarko Topluluğu şirketleri arasında herhangi bir ortaklık ilişkisi veya benzeri bir hukuki ilişki bulunmamaktadır.”
KAP’a yapılan açıklamada borcun miktarı konusunda bir bilgi yer almamasına karşılık haberde aktarılana göre İstanbul 34. İcra Müdürlüğü tarafından gönderilen ihtiyati haciz kararında telaffuz edilen borç miktarı bugünkü kur üzerinden faiz ve masraflar hariç olmak üzere yaklaşık 60 milyon dolar civarında.
Alvimedica Sağlık Ekipmanları Pazarlama Satış ve Dağıtım A.Ş, Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında 135 milyar lira tutarında destek sağlanacak ve 135 bin kişiye dolaylı yoldan istihdam sağlanması planlanan 23 proje kapsamında teşvik belgesi alan şirketlerden biriydi.