Whatsapp’da kırmışlar

yazar:

kategori:

Whatsapp, İsrailli bir yazılım şirketine dünya genelinde bazı kullanıcıların yazışmalarını okuduğu ve takip ettiği gerekçesiyle dava açtı. Bu dava, güvenli denilen whatsapp’in de güvensiz olduğunu ortaya koydu.
Anlık mesajlaşma programı whatsapp ne kadar güvenli?
Yıllardır tartışılan bu günenlik konusu İsrail’de açılan bir dava ile ilginç bir boyut kazandı. Whatsapp, İsrailli bir yazılım şirketine, bazı kullanıcılarının yazışmalarını okuyup takip ettiği gerekçesiyle dava açtı. Böylece ünlü mesajlama programının güvenli olmadığı ortaya çıktı.
New York Times’ta yer alan habere göre, hacklenen kullanıcıların özel mesajla bilgilendirildiğini açıklayan WhatsApp yetkilileri, ABD California Kuzey Bölgesi Mahkemesine açılan dava ile de İsrailli firma NSO Group’un “kendi servislerini kullanmasının kalıcı olarak yasaklanmasını” talep ettiklerini bildirdi.
Açıklamada, “Dünyanın neresinde olursa olsun, insanların bireysel hak ve özgürlüklerinin ihlal edilmemesinden emin olmak için siber silahların yasal olarak güçlü bir şekilde denetlenmesi gerekir.” ifadelerine yer verildi.