Türk Telekom toparlanıyor

yazar:

kategori:

Türk Telekom geçen yılki zararını bu dönem kara çevirdi. Şirkette toparlanma sinyalleri gelmeye başladı.
Türk Telekom üçüncü çeyrekte, geçen yıl aynı dönemde kaydettiği zararı kâra çevirirken, 1.1 milyar TL net kâr açıkladı; 2019 beklentilerini revize etti.
Şirket geçen sene üçüncü çeyrekte TL’nin sert değer kaybı sonucu yükselen finansal giderler nedeniyle 2.85 milyar TL zarar açıklamıştı.
Şirketin dün akşam KAP’a yaptığı açıklamada, “Net kar, geçen sene üçüncü çeyrekte kaydedilen 2.85 milyon TL net zarar seviyesi ile karşılaştırıldığında; güçlü faaliyet performansı, disiplinli faaliyet giderleri yönetimi ve ılımlı kur ortamı sayesinde kayda değer bir iyileşme ile bu sene üçüncü çeyrekte 1.1 milyar TL olarak gerçekleşti” denildi.
KAP’a dün gödnerilen üçüncü çeyrek finansal sonuçlarına göre Türk Telekom’un satış gelirleri de %15 artışla 6.2 milyar lira oldu. Açıklamaya göre aynı dönemde FAVÖK yıllık bazda %33 büyüme ile 3 milyar TL’ye ulaşırken FAVÖK marjı ise güçlü abone kazanımı ve devam eden verimlilik kazanımları ile %48.4 olarak gerçekleşti. Şirketin faaliyet karı da aynı dönemde, yıllık bazda %39.6 artışla 1.8 milyar TL’ye yükseldi.
Türk Telekom açıklamasında ayrıca “Şirketimiz ilk dokuz aylık sonuçları ve güçlü operasyonel karlılığın ardından 2019 yılı öngörülerini revize etmeye karar vermiştir” denildi.
Buna göre konsolide gelirlerin 2018 yılına göre yaklaşık %15 (önceki %15-%16) seviyesinde artması, konsolide FAVÖK tutarının da yaklaşık 11 milyar TL (önceki 10.3-10.5 milyar TL) seviyesinde gerçekleşmesi öngörülüyor. Şirketin konsolide yatırım harcamaları da yaklaşık 4.6-4.8 milyar TL olan önceki beklenti seviyesinden, yaklaşık 4.8 milyar TL beklenti seviyesine revize edildi.