TikTok’a yasak geliyor.

yazar:

kategori:

ABD, TikTok’ı ulusal güvenlik nedeniyle yasaklamaya hazırlanıyor. Kısa sürede adeta dev bir şirket haline gelen Çinli şirkete Avrupa’dan da kişisel veri güvenliği nedeniyle yasaklama geliyor. Çinli şirkete Türkiye’den de veri güvenliği konusunda suçlamalar var.
TikTok! Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği ve bütün dünyada salgın halde kullanılan bu uygulamaya başta Amerika olmak üzere bir çok Avrupa ülkesi yasak getirmeyi düşünüyor.
Bu konuda ilk ciddi adımı Amerika attıyor.  ABD, TikTok’ı ulusal güvenlik nedeniyle yasaklamaya hazırlanıyor. TikTok uygulamasının Çinli Bytedance firmasına ait olması ve uygulamadan elde edilen kişisel verilerin Çin’le paylaşıp paylaşmadığı mercek altına alınacak.
TÜRKİYE’DE DE KULLANILIYOR
Öte yandan TikTok uygulaması Türkiye’de de yayıgın olarak kullanılıyor. Geçtiğimiz hafta Çinli Bytedance firmasının Türkiye’deki bir çalışanı istifa etmiş ve kişisel verilerin güvenliği konusunda endişelerini dile getirmişti. Söz konusu Çinli şirketin Türk kullanıcılarının kişisel verilerini, şahısların silmesine rağmen sakladığı iddia edilmişti. Neşe İdil isimli çalışanın iddiaları ile ilgili süreç devam ediyor
Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun bu konuda bir çalışması olduğu öne sürülüyor.