Piyasalarda Telpa şoku! konkordato ilan etti

yazar:

kategori:

Türkiye’nin en büyük cep telefonu ihracatçılarından Telpa Telekom konkordato başvurusunda bulundu. İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi şirkete üç aylık geçici mühlet verdi.
Türkiye’nin en büyük cep telefonu ihracatçılarından Telpa Telekom konkordato başvurusunda bulundu. İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi şirkete üç aylık geçici mühlet verdi. Üç konkordato komiseri atadı. Telpa Telekom CEO’su Sebahattin Yaman, şirketin herhangi bir gecikmiş borcu bulunmadığını, konkortado talebinin nedeninin bir tazminat davasındaki riski bertaraf etmek olduğunu söyledi.
Cep telefonu distribütörü Telpa Telekom konkordato başvurusunda bulundu. Şirkete üç aylık geçici mühlet tanındı. İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nce yayınlanan konkordato geçici mühlet kararının ilanına göre gruba bağlı Telpa Telekomünikasyon Ticaret AŞ, Telpa İletişim Dağıtım ve Satış AŞ VE Telpa Teknoloji Hizmetleri AŞ ile bu şirketlerin hissedarları Alaaddin Yaman, Necla Yaman ve Sebahattin Yaman tarafından dava açıldı.
İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, 21 Ekim 2019’dan itibaren üç aylık geçici mühlet verdi. Mahkeme Cengiz Serhat Konuralp, Mustafa Narinoğlu ve Şener Tekneli’yi de konkordato komiseri olarak atadı.