Kredi kart borcuna da yapılandırma geliyor

yazar:

kategori:

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren gelişme. Büyük ve küçük şirketlerden sonra şimdi de vatandaşların kredi ve kredi kart borcunda yapılandırma geliyor. İşte detaylar:
Başta inşaat ve enerji olmak üzere büyük şirketlerin borç yapılandırılmasından sonra bugün itibariyle ktüçük ölçekli işletmelerin borçları da yapılandırılmaya başlandı. Borcu 25 milyon liranın altındaki borçcların yapılandırılması bugün resmen başladı. Türkiye Bankalar Birliği yapılandırılmanın başladığını duyurdu.
Öte yandan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren kredi kart borcu ile ilgili yapılandırmaya yönelik çalışmaların başladığı öğrenildi. 
2009 yılında da yapılan benzer bir yapılandırma modeli üzerinde çalışılıyor.  Bankalara bir veya bir kaç kredi kart borcu olan vatandaşlar yapılandırma ile birlikte borçlarını tek bir bankada ihtiyaç kredisine dönüştürebilecek. Söz konusu borç yüzde aylık 1 ile yapılandırılması düşünülüyor. Yıllık maliyetinin yüzde 13 seviyesinde olması bekleniyor.
Yapılandırma ile ilgili olarak kamu bankalarının öncülük yapabileceği de belirtiliyor. Yapılandırma çalışmalarının yılbaşından önce tamamlanması bekleniyor.
Halen Türkiye’de yaklaşık 3 milyon kişi kredi kartı borcunu ödeyemiyor. Yine ödeyemediği için yüzde 1.6 ile taksitlendirenlerin sayısının ise 10 milyona yakın olduğu belirtiliyor.