Bankalar artık insanı bıraktı Yapay Zekayı kullanmaya başladı

yazar:

kategori:

Garanti Bankası’nın İspanyol ana hissedarı BBVA, yapay zeka kullanmaya başladı. Banka satışlarını 9 kat arttırdı. Sistemin  kısa süre sonra Türkiye’de de kullanılması bekleniyor.
AI yani artificial intelligence. Türkçesi yapay zeka.  Bankacılık sektörü artık yapay zeka kullanmaya başladı. 
Geliştirdiği özel bir yapay zeka ile satışlarını 9 kat arttıran İspanyol BBVA, dijital kanallara ağırlık vereceğini açıkladı.
Garanti Bankası’nın ana hissedarı BBVA, müşterileri telefonları üzerinden etkin bir şekilde hedeflemek için veri ve AI kullanarak “akıllı satış” yaptı. Ortaya çıkan sonuç banka yöneticilerini de şaşırttı. 
YAPAY ZEKAYA YATIRIM
Banka bir Global Veri Platformu ve bir AI Fabrikası hazırladı ve 830’dan fazla veri bilim insanı ve 140 AI uzmanı yetiştirdi. Müşterilerinin finansal yaşamlarını anlamak için veri analitik yeteneklerini geliştiren banka, “ürünlere ve hizmetlere insanlara tanıtılma şeklini bir dizi katman oluşturarak“ kartopu etkisi ”oluşturmak için çalıştı.
TÜRKİYE’DE DE DEVREYE  GİRİYOR
Yapay zeka ile dijital satışın kısa sürede 2 büyük Türk bankasının da devreye sokması bekleniyor. Bu konuda yurtdışından destek alan bankaların personel sayısını da azaltması bekleniyor.