Nusret bahşişlere el mi koydu?

yazar:

kategori:

Dünyaca ünlü Et lokantası işletmecisi Nusret Gökçe, hakkındaki iddialara yanıt verdi. Ünlü işletmeci çalışanlarının bahşişlerine el mi koyuyor?
Nusret Gökçe kısa sürede bütün dünyanın tanıdığı bir işletmeci haline geldi. Yine dünyanın en önemli şehirlerindeki et lokantasında oldukça ünlüleri ağırlıyor ve Türk Lirası karşılığı milyonları bulan  yemek hesapları ile adından söz ettiriyordu. Ancak Nusret Gökçe ile ilgili geçtiğimiz günlerde Amerika’dan ilginç iddialar geldi. 
Çalışanların bahşişinden tek kuruş pay almadığını, bunu sadece New York’taki değil, hiçbir dükkanında yapmadığını dile getirdi. Nusret yaptığı açıklamada, “Ben çalışanların bahşişinden pay almam, bunu hiçbir zaman hiçbir dükkanımda yapmadım” dedi.
Dört çalışanının performansından memnun olmadığı için yollarının ayrıldığını belirten Nusret, “Bizim dükkanın çalışma anlayışına uymuyorlardı. Benim istediğim kadar iyi değillerdi ve hemen işlerine son verdim” açıklamasını yaptı.
İş akdini hemen ve tek taraflı feshedince, dört çalışan mahkemeye başvurmuş. Böylece mahkeme, Nusret’in 250 bin dolar ceza ödemesine karar vermiş.