SPK ceza yağdırdı

yazar:

kategori:

Sermaye Piyasası Kurulu, çok sayıda kişiye işlem yasağı getirirken, Alyağ yönetim kurulu üyelerine de idari para cezası verdi.
Sermaye Piyasası Kurulu’nun bu haftaki kararlarının yer aldığı bülten yayınlandı.
Bir çok hisse senedinde işlem yapan bazı oyunculara işlem yasağı getirildi. En önemlisi ise bir dönemin ünlü piyasa oyuncusu Nurettin Çevik’e sahibi olduğu Alyağ’dan dolayı para cezası vermesi oldu. 
İşte SPK kararları:
ALYAĞ YÖNETİMİNE İDARİ PARA CEZASI
Altınyağ Kombinaları A.Ş. hakkında yapılan inceleme sonucunda aşağıdaki Mehmed Nureddin ÇEVİK, Mehmet DİKKAYA, Birol Yenal PEHLİVAN, Aziz ERKUŞ,  ve Hasan Tuncay EROL’a 24.10.2018 tarihli özel durum açıklaması ve 21.11.2018 tarihli genel kurul toplantısında ayrılma hakkı fiyatının hatalı olarak duyurulması nedeniyle 387.009 TL idari para cezası verdi.
Alyağ yüzlerce yatırımcının zarar etmesine hatta batmasına neden olmuştu.
İŞLEM YASAĞI VE SUÇ DUYRUSU
Rodrigo Tekstil hisse senetleri işlemlerinden dolayı piyasa dolandırıcılığı suçundan Ömer Öztabak, Eyüp Bektaş, İshak Paz, İlker Dönmez hakkında suç duyrusunda bulunuldu.
Yine Adese işlemlerinden dolayı Faruk Bakaç, Ferhat Kıvrak, Fırat Arslan, Göktug Göcek, Hasan karasu, Hasan Ütebay, Hüsnü Akman, , mehmet calban, Miray Alpaslan, Murat Kıvrak, Murat Özel, Oktay Çalışkan, Ömer Çöküşlu, Özgür Tuncel ve Yaşar Göcek hakkında suç duyrusunda bulunuldu.