Deniz Ateş, yüzlerce insanı ekmeğinden eden o İK müdürünü yazdı

İK Genel Müdür yardımcısının isminin önemi var mı? Sizin çalışma hayatınızda size dokunan sizi anlayan biri olabilir İpek ya da Hakan veya Cenk? İnsan kaynaklarında çalışıp “ablacım” diyen birinin size ne kadar yakın olduğunu düşünürsünüz?
Ablacığım bak!
Çocuklarınıza ne isim koydunuz?
Ya da sizin isminizi öğrenebilir miyim? Nedir sahiden isimlerin hayatımızda ki yerleri?
Ben hep çok isim kullanmadım, çok ismim oldu, ama hiç biri benim ismim değildi.
Çok mahkemelik oldum isimler yüzünden bir keresinde ölümden döndüm, isimlerin karışmasından ama bunlar hep başka hikayeler, benim işim bankacılar. 
 
Bankanızı Nazlı diye biri yönetse daha mı yavaş gider işler, ya da Hakan diye biri yönetse lider mi olunur?
Ya da Özgür diye birisi Bankanızın Genel Müdürü olsa işler daha mı rahat olur?
Gökhan olunca bankanızın Genel Müdürü, işler nasıl gider? Hep merak ederim Savaş isimli olup, barışı savunan var mıdır? Ya da isimlerin çok önemi yok mu? bizlerin yetişmesinde. Karakterlerimizin oluşmasında ailelerimizin bize neler yüklediğinin önemi var mı? 
 
İK Genel Müdür yardımcısının isminin önemi var mı? Sizin çalışma hayatınızda size dokunan sizi anlayan biri olabilir İpek ya da Hakan veya Cenk? İnsan kaynaklarında çalışıp “ablacım” diyen birinin size ne kadar yakın olduğunu düşünürsünüz?
 
En iyi lokmacı arasında beni de göstermeleri bir lokmada yemekleri yutmamdandır Hayatta lokma yapmayı bilmem ama ilkler arasında ismim geçmiştir belki iyi bir çevrem var belki de iyi bir ismim kim bilir? Bir lokmada insanları işsiz bırakanlara 15 yıl tecrübesini kendisini hiçe sayarak işten atanlara en ödülleri verilir bizim sektörümüzde. En iyi lokmacı ödülünü ben alırım hep iştahlıyım benim ki kilodan. 
 
Bizim sektör garip işler en fazla işten atılan banka, en çok çalışılmak istenen banka ödülünü alır. Çalışan memnuniyeti en yüksek olan bankada çalışan kalmaz. Ya da kendisi gibi giyinenleri dünyanın en güvenli insanları sanan eğitimli insanları barındırır bizim sektör. Çalışan memnuniyetini ve bağlılığını arttırdığını sanan yöneticiler var sahiden var. İnanılır gibi değil ama o kadar iyi niyetli saf yöneticilerimiz var ki. Anketlere inanırlar sahiden inanırlar. Çalışanlarına paketler vererek paketleyenlere yıl sonu verilen paketler sayesinde en iyi İK’cılar olur. İK’nın aslında İnsan Katillerinin kısaltmasına dönüşmesindendir bu iş birimine yeni isim arayışları. 
 
Sen Alplerde kayak tatil paketi alırken, Paket vererek paketlediklerin Alp’leri hiç göremeyecek belki ama, kul hakkı yememiş olmanın huzuru içinde, yaşamlarını dürüstçe sevdikleriyle birlikte sürdürmenin, insan olmanın sahiden insan olmanın ne demek olduğunu parayla kendilerini satmamanın mutluluğunu ile yaşayacaklar.
 
O paraları sana da verseler sen de yapardım inan, beni satın alan paranın seni de satın alacağını aklından geçirdiğini biliyorum. Boş ver “yeşil label” viskini içerken aklından bunlar geçmesin Alp’ler Şubat tatilinde güzeldir her sene Şubatta gelirdiniz ama bu sene farklı Kasım’a geldi tatil. Zaten parası olana her yer Alpler öyle değil mi?
 
Yıl sonu geliyor Paket’ler gelecek yılbaşı başarımızı kutlayacağız Paket’lerle Paketlediklerimizle. Paket vererek Paketleyenler araba lastiği değiştiremezken sizi değiştiriyor, işin en acısı da bu sanırım.
 
En iyi İK cı kimdir biliyor musunuz? Her sabah size “günaydın efendim” diyen güvenlik görevlisinin kaç çocuğu olduğunu bilendir en iyi İKcı. Onun düğününe gidip halay çekendir, küçük bir hediye “paketi” vererek tebrik edendir başarılı İK’cı. 
 
İnsanlığımızı unutarak, Genel Müdürün koltuk altı kokusunu soluyarak yaşıyorsak kendimizi tatildeyken gözden geçirmeliyiz derim.
 
Bizimki “ablacım” der sonra ödülünü alır transferini olur o banka senin bu banka benim dolaşır ama şoförünün doğum gününü bilmez.
 
Şirketlere adam seçerken isimlerine bakılmalı İK cıların isimleri Sevgi, Pınar, Barış, Özgür, Bilge olmalı. 
 
Genel Müdürlerin isimlerine karışamam onlara gücüm yetmez ama çocuklarımın ismi Barış ve Deniz, gücüm onlara yetiyor…
 
Keske ablacım demeyenler ödül alsa, atılacak 500 kişiyi tekrar işe kazandırdım diyebilse İKcılar. 
 
Paket sırası ben de en iyi lokmacı ödülünü almam gerek “Ablacım” izninizle.