Hanife Fişek

Akbank, sendika ile anlaşamadı

yazar:

kategori:

Akbank ile örgütlü sendika Banksis arasında başlatılan 18.Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri tıkandı. Akbank sendikanın teklifini kabul etmedi arabulucuya gidiyor.
Akbank ile örgütlü sendika Banksis arasında bir süredir devam eden 18.dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden bir sonuç alınmadı ve uyuşmazlık zaptı imzalandı. Akbank’ın daha önce sendikanın yetkisi üzerine yaptığı itiraz aylarca süren mahkeme sonunda sendikanın zaferi ile sonuçlanmıştı. Şimdi de Akbank, sendikanın gönderdiği sözleşme taslağında bir çok madde konusunda anlaşmadı.
Akbank tarafından borsaya gönderilen açıklamada, “Banksis ile maddelerin tamamı üzerinde mutabık kalınmadığı için, yasal prosedür gereği 15.11.2019 tarihinde uyuşmazlık tutanağı düzenlenmiş olup, arabuluculuk aşamasına geçilecektir”denildi.
GREV İLANI ASILMIŞTI
Akbank ile Banksis arasında 17.dönem görüşmelerinde de anlaşma saglanamamış ve sendika grev kararı almıştı. Grev ilanının Akbank şubelerine asılmsaından kısa bir süre sonra Bakanlar kurulu erteleme kararı almıştı.